Свет

Свет је стао, стигла ударна вест из Украјине!

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да међународни експерти припремају прилично тешке одлуке за државу и војску.

– Међународни стручњаци припремају прилично тешке одлуке за Украјину, за наше ратнике. Сада дајемо све од себе, радимо то не јавно – да би резултати наших војника, које ће сви видети, постали најбољи – рекао је председник Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у видео обраћању подсетио да је данас одржан важан међународни састанак са премијером Катара шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом Ал Танијем, преноси Укринформ.

– Оно што је најважније, Катар ће бити уз нас у имплементацији Формуле мира, придружује се заједничким глобалним напорима. Договорили смо сарадњу за повратак украјинске деце депортоване у Русију. Разговарали смо о ситуацији око Црноморске иницијативе за жито – веома је важно да на светском тржишту хране нема несташице и криза које изазива Русија – рекао је Зеленски и навео да је то питање глобалне стабилности.

Он је још једном честитао Дан државности Украјине и захвалио се свима који помажу јачању те земље. Како је раније јавила украјинска агенција ТСН, Зеленски је поводом празника државности поручио да историја украјинске државности показује да је потребно победити.

– Не стати, већ победити, не преговарати, већ победити. Не ослањати се на хирове судбине, већ победити и изградити тако јаку државу да би њен потенцијал и способност да се одбрани, уверење нашег народа у себе, оружје у рукама Украјинаца, и јединство свих заједно у земљи гарантовали очување украјинске државности и спречили сваку агресију на наш народ – поручио је Зеленски.

Он је додао да не верује да Русија неће узвратити агресијом ни „након протеривања окупатора из Украјине“. Зеленски је рекао да победа Украјине у рату треба да буде на начин да било какви покушаји окупатора да се врати не иду даље од таквих планова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг