Регион

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађена тела сестри Александре и Кристине

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Годину дана након што је полиција пронашла посмртне остатке Александре Хорват, која је нестала пре 14 година, у дворишту њихове куће, у четвртак поподне су пронађене и кости њене сестре Кристине. Прошлог јуна ухапшен је бивши хранитељ сестара, који их је наводно убио, а затим и закопао.

Мађарски истражитељи су у протеклих годину дана преврнули скоро цело насеље, испустили воду из бунара и раскопали четири дворишта, па чак и срушили зид купатила у једној згради. Међутим, кључне доказе дао им је управо ухапшени Јожеф Х, који је пре неки дан и сам открио где је сахранио Кристину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Показао полицији где да копају

-У четвртак увече сам видео полицију само једну улицу ниже од куће мог бившег хранитеља. Док сам стигао тамо, они су већ копали и на крају су пронашли неколико костију и остатака. Он је изведен из затвора у лисицама, показао нам је где да тражимо – објаснио је „Блику“ Атила Хорват.

Тада 19-годишња Александра Хорват и њена сестра, 14-годишња Кристина Хорват, нестале су 2009. под мистериозним околностима, а њиховом нестанку претходиле су честе свађе са Јозефом који их је физички и сексуално злостављао. Александрино тело пронађено је закопано у дворишту њихове породичне куће прошле године.

Негира убиства

– Осумњичени је негирао да их је убио. Рекао је да се Кристина разболела, пала и ударила главом, и тако умрла, а њено тело је ставио у сталак за постељину и по мраку закопао у свом дворишту. Касније сам чуо да је због јаког мириса одлучио да исече тело и покушао да га спали. Коначно је успео да закопа преостале, несагореле комаде костију на земљишту, поред своје куће, где су их сада коначно пронашли – испричао је Атила.

Он је испричао да је полиција још 2015. године прекопала двориште, али да тада ништа није примећено. У то време, човек је живео у кући са својим рођацима, и Атила каже да је занимљиво да они нису ништа приметили у вези са тим. У згради тренутно живи брат Јожефа Х.

Сумња се да је Јозеф убио Александру током свађе, а да је касније усмртио и Кристину.

– ДНК више није потребан за идентификацију, јер је узорак већ узет када је пронађено претходно тело, тако да сада само треба да га упореде са тим. Иако још није 100 одсто сигурно да је моја друга сестра пронађена, ја сам заправо већ сигуран. Очајан сам, веома је болно, али неизвесност је коначно прошла и можемо да га сахранимо на достојанствен начин. Биће поново заједно – рекао је кроз сузе Атила Хорват.

Извор: Блиц