Свет

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ПОПУЛАРНОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Евакуација у току (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Велики пожар који је избио недалеко од аутопута Милас-Бодрум ставља у опасност насеља Акиол и Бонес, упозорио је данас градоначелник Токата.

Шумски пожар букнуо је данас поподне у Бодруму! Ватра се појављује на неколико локација, а ватрогасне екипе се тренутно налазе у близини међународног аеродрома у Бодруму, где се густи дим надвија изнад ватре која је захватила растиње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На ватру из ваздуха одговара 7 хеликоптера и 3 авиона који су придружени Регионалној дирекцији за шумарство Мугла, 35 цистерни за воду и цистерне за воду, 4 дозера и 157 људи гаси пожар с копна.

Борба се наставља да се контролише пламен који се брзо шири под дејством ветра.

Наводећи да је пожар избио на раскрсници аеродрома Милас-Бодрум око 15.00 часова, градоначелник Миласа Мухаммет Токат рекао је да се пламен уз дејство ветра креће у правцу Бонес Махалесија. Токат је рекао:

„Сада смо на паркингу на аутопуту у Бодруму и удаљен је око 100 метара од пута. Ваздушно-десантна интервенција се наставља. Ако ветар настави овако, ватра ће појачати своје дејство. Регион у којем се тренутно налазимо; То је регион где се налазе паркинги, бензинске пумпе и салони возила.“

Велики пожар који је избио недалеко од аутопута Милас-Бодрум ставља у опасност насеља Акиол и Бонес, упозорио је данас градоначелник Токата. Иако још увек нема прецизних информација о узроку пожара, верује се да је ватра започела због опушка цигарете или стакла.

„Овај пожар је веома близу аутопута Милас-Бодрум. Наш регион је живахан током летњих сезона и многи долазе овде на одмор. Али нико нема право да угрожава нашу безбедност и околину. Редовно упозоравамо на овакве ситуације. Молим вас да будете веома опрезни у овој области. Приликом доласка и одласка, молимо вас да не бацате цигарете на пут. Тренутно постоји озбиљна опасност за насеља Акиол и Бонес“, изјавио је градоначелник.

Превентивна евакуација старијих грађана из села којима се пожар приближавао је у току, наводе извори. Министар пољопривреде и шумарства, Ибрахим Јумакли, је такође кренуо ка региону где се наставио шумски пожар у Миласу, саопштено је.

Бодрум је једно од најпопуларнијих турских летовалишта које се налази на Егејском мору.
Аеродром користе туристи који долазе у Бодрум, и у бројна друга популарна одмаралишта, као што је Мармарис.

Извор: Телеграф.рс