Свет

Амерички бомбардери кренули на Русију?

Фото: Јутјуб

Сједињене Америчке Државе су 2023. године појачале активност стратешке бомбардерске авијације у близини граница Русије и Кине.

То је изјавио начелник Главне управе (ГУ), раније Главне обавештајне управе (ГРУ) Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације Игор Костјуков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У близини граница Русије и Кине значајно је интензивирана активност америчке стратешке бомбардерске авијације. Ове године је извршено 77 налета, што је већ више него у целој 2022. години“, рекао је он на 11. московској конференцији о међународној безбедности.

Конференција се одржава у уторак у Конгресном и изложбеном центру Патриот. Укупно, према подацима руског Министарства одбране, на форуму учествује више од 800 делегата из 76 земаља.

Према програму, међу позванима да учествују на догађају су Кина, Индија, Јужна Африка, Израел, Турска, Мексико, УАЕ, Саудијска Арабија и Северна Кореја.

На конференцију су позвани и представници осам међународних организација, међу којима су УН, ОДКБ, ШОС, АСЕАН, Арапска лига и Афричка унија.

Извор: Новости