Србија

ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА: Двојица робијаша побегла из Забеле

Ванредни инспекцијски надзор утврдиће околности догађаја, због ког ће бити повећан степен безбедности и у том делу затвора.

Два затвореника побегла су из Казнено поправног завода Пожаревац – Забела, сазнаје Телеграф.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Двојица осуђеника Н. С. и Л. Н. су, према првим информацијама, јуче напустила круг завода у ком се налазе радни погони, а потом, искористивши чињеницу да нису обезбеђени после завршетка обуке и повратка осуђеника у павиљоне, побегли из затвора.

Према незваничним информацијама, оба затвореника су осуђена за крађу и то један на шест, а други на три и по године затвора.

Ванредни инспекцијски надзор утврдиће околности догађаја, због ког ће бити повећан степен безбедности и у том делу затвора, навели су из Управе за извршење кривичних санкција за Телеграф.рс.

– Сваки евентуални пропуст биће најстроже санксионисан јер ситем извршења чини више од 4.000 професионалаца који одговорно раде свој посао – додају из Управе.

Подсетимо, српски држављанин покушао је да побегне из затвора у Загребу у априлу месецу ове године, али су га у томе спречили правосудни полицајци.

Према писању медија, реч је о Филипу Обадовићу, држављанину Србије који је недавно ухапшен у загребачком насељу Шпанско по потерници Србије због издржавања трогодишње затворске казне због трговања дрогом.

Он је покушао да побегне из затвора у Реметинцу у Загребу док је разговарао са својим адвокатом.

Загребачки дневник наводи да је затвореник у једном тренутку устао, столицом разбио прозорско стакло и скочио с првог спрата.

Том приликом се повредио, па су га правосудни полицајци брзо савладали и вратили у притвор.

Извор: Република