Русија

ПРИГОЖИН ЈЕ СВЕ ЗНАО И ИСЦЕНИРАО? Овај снимак се масовно шири, ево зашто (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама реемитован је видео-снимак који је погинули вођа Вагнера дао у априлу и у ком је рекао “авион ће се распасти…”

Јевгеној Пригожин, подсетимо, погинуо је у среду када се авион у ком се налазио са још девет особа, међу којима је био и сам врх Вагнера, срушио на регион Твер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док се званично сматра да је реч о случајности, критичари Кремља уопште не верују у то, будући да је било свима познато да су Пригожина звали “мртав човек који хода” због неуспеле побуне и марша у Москви.

Због тога је на друштвеним мрежама поново објављен интервју с Пригожином, који се дели муњевитом брзином.

Он на снимку описује авион који пада са неба, што је, оцењује Њузвик, злокобни ехо његове коначне смрти.

Док су неки, попут саветника украјинског Министарства унутрашњих послова Антона Герашенка, описали снимак као да је Пригожин предвидео и сопствену смрт, у стварном контексту снимка он користи авионску несрец́у као метафору да опише растуц́е ратне напоре Русије у Украјини.

Како преноси Џерузалим пост, снимак Пригожина настао је 29. априла, а дат је руском војном блогеру Семјону Пегову. У њему је Пригожин осудио одбрамбени естаблишмент Русије и предвидео катастрофу у Украјини.

 

“Данас смо достигли тачку кључања“, рекао је Пригожин у интервјуу.

“Зашто говорим тако искрено? Зато што немам право, пред тим људима који ће живети у овој земљи. Њих сада лажу. Боље да ме убијете. Али нећу да лажем, морам да кажем искрено да је Русија на ивици катастрофе. И ако се ови зупчаници данас не подесе, онда ће се авион распасти у ваздуху“, рекао је Пригожин.

Извор: Б92