Свет

За Украјину више неће имати ко да ратује! Хорор подаци са фронта

Украјинске трупе губе до 80 одсто свог људства и опреме током неуспешних напада и контранапада у Донбасу, рекао је за РИА Новости војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

– Због великих губитака у људству, украјинска команда покушава на брзину да надокнади губитке војног особља без одговарајуће обуке и борбене координације. Јуришни одреди Оружаних снага Украјини су више укључени у такозване „месне нападе“, где губици понекад достижу 80% у људству и опреми – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима експерта, на челу украјинских снага безбедности постоје кашњења и прекиди у логистичкој и другој подршци.

– На основу података објективне контроле, борбена ефикасност украјинских трупа у нашој зони одговорности значајно је смањена од почетка такозване противофанзиве. Многе јединице нису борбено спремне. Међутим, украјинска команда занемарује објективне информације и наставља да издаје борбена наређења која нису изводљива и доводе до великих губитака – објаснио је стручњак.

Он је истакао недостатак успешних офанзивних операција Оружаних снага Украјине ове недеље на Сватовском, Купјанском и Кременском сектору фронта.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/риа

 

Ознаке