Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Стиже невреме, олујни ветар и град

Фото: Твитер принтскрин

Данас ће у Србији у већини места током дана бити претежно сунчано и веома топло уз слаб и умерен јужни и југоисточни вета, прогнозирао је Републички хидрометеоролошки завод. Још јуче је најављено погоршање времена од недеље, али упркос најављеном паду температуре, данас су у 8:00 сати измерене поприлично пријатне температуре.

Према временској прогнози, најтоплији град у 8:00 сати је био Банатски Карловац, са измерених 24 степена. Одмах за њим су Београд, Смедеревска Паланка и Ћуприја са 23 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Новом Саду, Зрењанину, Ваљеву и Нишу су измерена 22 степена, док је температура у Кикинди, Лозници, Крагујевцу и Златибору 21 степен.

Најниже температуре у 8:00 сати измерене су на Копаонику, Сјеница и у Пожеги – свега 15 степени.

Обилне падавине, град и олујни ветар

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је јутрос упозорење за подручје Србије за данас и сутра на обилне падавине, локалну појаву града и олујни ветар.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре данас ће захватити најпре северозападне крајеве Србије, а крајем дана, током ноћи и сутра прошириће се на целу земљу.

Падавине ће се, према најави РХМЗ-а, интензивирати и могуће су локалне појаве краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина.

Обилне падавине у Бачкој се очекују већ данас после подне, а у осталим крајевима сутра, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80мм, а локално и око 100 мм за 24х, што представља месечну количину падавина.

Извор: Блиц