Србија

СУВОЗАЧ ПРОГОВОРИО: Ево шта се дешавало у аутомобилу смрти на ауто-путу (ФОТО)

Фото: Инстаграм принтскрин

У стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у недељу око 16 часова, Дејан Ј. (51) возач „фијат пунта“, возећи контрасмером закуцао се у „хјундаи“ а затим се возило запалило. Док је аутомобил горео, како се сазнаје, сувозач Ненад К. (40) је преко Дејана искочио из аутомобила, како би себи сачувао живот!

Ненад је хоспитализован са тешким телесним повредама, има прелом грудне кости, као и серијски прелом ребара од 4. до 8. Он је саслушан у Ургентном центру, изјаву је дао полицији, а истрагу води Треће јавно тужилаштво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исказ сувозача „фијата“ у целости

Сувозач је испричао да су кренули на свадбу свастике у Ивањицу а потом описао шта се дешавало даље.

– У недељу у поподневним часовима упутили смо се на свадбу код свастике у Ивањицу. Путања којом смо се кретали кроз Београд је била транзит након чега смо се кретали Булеваром војводе Мишића и зауставили се на бензинској станици, а затим наставили кретање. Нисам сигуран где смо се укључили на ауто-пут, али је обилазница код Остружнице у смеру ка Новом Саду. Када су дошли до укључења на ауто-пут Милош Велики погрешно смо се укључили у траку која је намењена за саобраћај ка Новом Београду и кретали се ка Обреновцу у забрањеном смеру – почиње Ненад.

„Наставили смо до првог искључења“

– У току вожње сам упозоравао возача да смо се погрешно укључили, али да смо наставили кретање са намером да се на првом искључењу искључимо са ауто-пута, након чега је дошло до јаког судара са возилом које је долазило ка нама – рекао је Ненад.

Како даље наводи, возило је након судара почело да гори, приликом чега је покушао да пробуди страдалог Дејана, али безуспешно.

– Након судара, возило у коме се налазио је почело да гори, покушао сам да пробудим возача, да изађемо из возила, али нисам успео и ја сам изашао на возачева врата, а возач остао у возилу без свести где је дошло до запаљења возила и возача – изјавио је он.

„Није користио мобилни телефон“

Како се раније писало, постојала је претпоставка да је Дејан у току вожње користио мобилни телефон да се сними за друштвене мреже, али је Ненад ово негирао.

– За време вожње није користио мобилни телефон, већ је прозор био отворен и рука му је била избачена кроз прозор – рекао је Ненад.

Иначе, Треће основно јавно тужилаштво које води овај случај дао је налоге да се обави обдукција, токсикологија, прегледи возила, идентификација леша, да се прикупе сви докази и достави извештај тужилаштву.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

„Молила сам сина да не иде са њим“

– Мој син Ненад ни за шта није крив. Кренуо је на свадбу са својим другом Дејаном и случајно су промашили излаз на ауто пут. Када је видео да је промашио, Дејан је возио 130 километара на сат како би што пре стигао да изађе из контрасмера – прича Марија Кузмановић, мајка Ненада (40) који је повређен у несрећи на ауто-путу „Милош Велики“.

Марија је додала да су конзумирали алкохол пре пута али да њен син није имао намеру да вози, док Дејан није познавао српске путеве толико добро јер је дуго живео у Немачкој.

– Колико сам чула, они су промашили укључење на ауто пут, односно ушли су у контрасмер. Наводно, када је то Дејан видео, возио је 130 километара на сат како би што пре дошао до неког излаза са ауто-пута. Не знам што није ишао зауставном траком, или покушао да се окрене. Ваљда се успаничио – каже она.

„Још увек ми није јављено да је погинуо“

Дејанова ћерка, Тања, рекла је да нема никакве информације о несрећи која се догодила у недељу поподне на „Милошу Великом“.

– Ја знам да он то није требало да уради, а такође не знам разлог тога, не могу лоше да причам о покојном оцу, али и молим све људе који га криве да не нападају мене јер ја са тим лично немам ништа. Какав је био, отац ми је био – истиче Тара.

Како она каже, на својим друштвеним мрежама је објавила да јој је погинуо отац, како је људи не би константно звали и испитивали.

Возио у контрасмеру километрима

Подсетимо, саобраћајна несрећа се догодила у недељу поподне код обилазнице у Београду, на ауто-путу Милош Велики код Јакова, када је возило „фијат пунто“ којим је управљао Дејан Ј. (51) ишло контрасмером ка Београду, изазвало је несрећу и почело да гори.

На месту сувозача је био Ненад К. (40) и он је тешко повређен.

Драгослава П. (30), која је била на месту возача „хјундаија“ је превезена у КБЦ Земун и њена породица је апеловала на друштвеним мрежама да је потребна крв за повређену девојку.

Извор: Курир.рс/Блиц/Телеграф