Свет

АЛАРМ У РУСИЈИ И КИНИ! ПУТИН ЈАВИО: Спремамо се за рат! Одлука Конгреса САД дигла свет на ноге, горе од овог не може!

Препоруке Конгреса САД за припреме за истовремени рат против Русије и Кине, које су такође нуклеарне државе, не могу се назвати здравим мислима. То су бесмислице којима конгресмени, највероватније, просто плаше једни друге, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

– Не мислим да људима са здравим разумом таква мисао треба или може да падне на памет. Али ако се она појави, то нас приморава само да будемо опрезни. Утолико пре што хоће да ратују истовремено и с Русијом, и с Кином. Бесмислица, наравно. Не мислим да је све то озбиљно. Мислим да тако једни друге просто плаше – рекао је Путин у интервјуу за канал „Русија 1“.

Путин је истакао да би рат САД против Русије или Кине био потпуно другачији од специјалне војне операције, јер је реч о нуклеарним силама.

– Сви се спремамо за рат, јер следимо познати древни принцип: ако хоћете мир, припремите се за рат. Али ми полазимо од тога да ми желимо мир – истакао је Путин.

У недавно објављеном извештају међупартијске комисије Конгреса САД наведено је да су нуклеарне снаге САД лоше припремљене за потенцијални сукоб с Русијм и Кином и да су им потребне количинске и структурне промене.

Нуклеарни сукоб с Русијом и Кином аутори истраживања су означили као „све вероватнији“, уз напомену да одлуке о снагама за обуздавање треба донети већ сада како би САД биле спремне за „егзистенцијалне“ изазове који ће се појавити у периоду од 2027. до 2035. године.

Извор: Информер

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031