Свет

ЈЕЗИВА ПОРУКА НЕТАЊАХУА: Ово је време за рат

Премијер Израела Бењамин Нетањаху поручио је данас да његова земља неће пристати на прекид ватре, додавши да је сада време за рат.

„Као што Сједињене Државе не би пристале на прекид ватре након бомбардовања Перл Харбора или након терористичког напада 11. септембра 2001. године, Израел неће пристати на прекид непријатељстава са Хамасом након ужасних напада 7. октобра“, рекао је Нетањаху на конференцији за медије, преноси Гардијан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да су позиви на прекид ватре исто што и „позив Израелу да се преда Хамасу, да се преда тероризму и варварству“.

„То се неће десити. Библија каже да постоји време за мир и време за рат. Ово је време за рат“, поручио је израелски премијер. Нагласио је да израелске војне и безбедносне службе процењују да Хамас неће ослободити таоце, „осим уколико није под притиском“.

Према његовим речима, копнена офанзива на Појас Газе „заправо отвара могућност“ за ослобађање талаца.

„Посвећени смо враћању свих талаца кући. Мислимо да ова метода има шансе. То је циљ којем смо посвећени“, рекао је Нетањаху.

На питање да ли је размишљао о томе да поднесе оставку на место премијера због пада рејтинга, Нетањаху је рекао да је једина ствар коју намерава да уради да „баци Хамас на сметлиште историје“.

„То је мој циљ. То је моја одговорност“, рекао је премијер Израела.

Извор: Танјуг