Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ВАЖНУ ОДЛУКУ

МИНИСТАРКА рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић разговарала је данас са Удружењем нафтних компанија Србије и Нафтном индустријом Србије о стању на тржишту нафтних деривата.

На састанку је закључено да је снабдевање тржишта горивом стабилно, уз очекивање да се цена дизела неће мењати у наредном периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иако је дошло до благог раста акциза, то неће негативно утицати на повећање цене дизела и то је нешто што желимо да обезбедимо за наше грађане и у народном периоду. Тиме смањујемо и инфлаторне притиске, што има вишеструке користи. Наставићемо да надгледамо цене дизела у Србији и циљ нам је да у наредном периоду оне не расту и да обезбедимо предвидљивост и сигурност за све. У овоме ће нам помоћи и Нафтна индустрија Србије која је поуздан партнер државе била у прошлости и настоји да то буде у будућности, а то очекујем и од осталих нафтних компанија у Србији – навела је министарка.

Компанија НИС пажљиво прати ситуацију на глобалном и локалном тржишту нафте и нафтних деривата и активно даје допринос очувању сигурности и стабилности снабдевања.

Истовремено, као одговорна компанија НИС у пословању узима у обзир и макроекономске факторе. Стога ће компанија НИС предузети све активности које од ње зависе како се у наредном периоду не би увећале цене основних врста горива на бензинским станицама, бринући истовремено о својим потрошачима и уважавајући напоре Владе Републике Србије у побољшању животног стандарда грађана Републике Србије.

Извор: Новости