Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Ови делови Србије су на удару

Падавине ће бити локалног и краткотрајног карактера.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), данас после подне у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије понегде се очекују краткотрајна киша или локални пљусак са грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог Ђорђе Ђурић најавио је да се у наставку послеподнева широм Србије очекује смена сунчаних и облачних интервала, при чему се највише облака очекује у брдско-планинским пределима, а при јачем развоју облака може бити и локалних пљускова са грмљавином, углавном на југозападу Србије.

Падавине ће бити локалног и краткотрајног карактера, а у осталим пределима Србије остаће суво, наводи Ђурић за Телеграф.

Тренутне температуре крећу се од 21 до 25°Ц, у Београду је 23°Ц.

У Србији сутра ујутру хладно, по котлинама и долинама река југозападне Србије са краткотрајном маглом, а током дана претежно сунчано, уз малу и умерену облачност. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, на истоку повремено и јак. Најнижа температура од 7 до 13, а највиша дневна од 21 до 25 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду, после хладног јутра, током дана претежно сунчано уз малу и умерену облачност, те слаб до умерен северозападни ветар. Најнижа температура од 9 до 12, а највиша дневна око 23 степена.

Према изгледима времена у Србији у наредних седам дана, остају јутра хладна, по котлинама и долинама река југозападне и јужне Србије и краткотрајна магла. Током дана претежно сунчано, уз малу до умерену облачност и са дневном температуром у већини места од 23 до 27 степени, која ће у понедељак бити у осетном паду. Само се у недељу очекује пролазно наоблачење, понегде са краткотрајном кишом и локалним пљусковима.

Извор: Нова