Свет

КРАЈ! ПУТИН ЈЕ ПОБЕДНИК: Русија саопштила САД зашто ће им сваки овакав напад у старту пропасти!

Покушаји Сједињених Држава да подрију уставни поредак, као и међуетнички и међуверски склад у Русији, осуђени су на пропаст, саопштио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, коментаришући реакцију америчке администрације на догађаје у Дагестану.

„Жучну реакцију администрације и локалних медија на догађаје у Махачкали сматрамо покушајем подривања етноконфесионалног јединства Руске Федерације. Овде су, очигледно, разочарани што је руска полиција успела да неутралише ризике дестабилизације ситуације инспирисане споља“, рекао је он, преноси прес служба представништва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Време је да Вашингтон схвати: сваки покушај који има за циљ подривање уставног поретка у нашој земљи, као и међунационалног и међуверског склада којим се Русија одликује од памтивека, осуђени су на пропаст“, рекао је Антонов.

Према његовим речима, „уместо распиривања сукобе широм света, локалним псеудостратезима би било боље да се брину о безбедности сопствених грађана, који, између осталог, пате од епидемије оружаног насиља у Сједињеним Државама, укључујући и оне мотивисане расном мржњом“.

У недељу су се становници Махачкала у Дагестану пробили на писту аеродрома након слетања авиона из Тел Авива. Претпоставља се да су тражили пристигле држављане Израела. Након тога су почели немири, преноси Спутњик.

Извор: Танјуг