Свет

НАТО КРЕНУО КА ГРАНИЦАМА РУСИЈЕ! ХИТНО СЕ ОГЛАСИО КРЕМЉ: Москва ће одговорити одмаздом! Спрема се велики сукоб

Портпарол Кремља Дмитриј Песков поручио је данас да изјаве о „војном Шенгену“ само ескалирају напетости у Европи.

Коментар долази након што је начелник логистичке команде Алијансе Александар Солфранк рекао да би требало формирати такву зону у којој би се трупе чланице слободно кретале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„НАТО је увек нашу земљу сматрао условним непријатељем. Сада је сматра очигледним непријатељем. То није ништа друго до ескалација напетости у Европи, која има своје последице“, рекао је Песков, преноси РИА.

Додао је да изјаве челника Алијансе показују да Европа нема слуха за забринутости Русије.

Портпарол Кремља је навео да се НАТО креће ка границама Русије, те да ће то довести до узвратних мера.

„НАТО је тај који се са својом војном инфраструктуром стално креће ка нашој граници. То изазива забринутост и води ка мерама одмазде“, рекао је Песков.

Шеф Заједничке команде за логистику НАТО-а Александер Солфранк изјавио је у четвртак да би требало формирати „војни Шенген“ у коме ће трупе земаља Алијансе моћи слободно да се крећу, додавши да се снаге НАТО-а суочавају са препрекама приликом пребацивања људи и муниције, јер морају да се придржавају различитих националних прописа.

Он је навео и да је неопходно да се унапред „добро припреми“ потенцијално „бојно поље“ у случају евентуалне примене петог члана 5 Повеље НАТО о колективној одбрани.

Извор: Танјуг