Србија

ПОБЕГАО ДЕЧАК УБИЦА

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Тринаестогодишњи Новосађанин З.Н. који је приведен са шеснаестогодишњим суграђанином због сумње да је протеклих недељу дана починио више пљачки широм Новог Сада, предат је у надлежност Центра за социјални рад одакле је поново побегао и одмах је починио још једну пљачку, незванично сазнаје „Блиц“.

З.Н. је заједно са млађим братом В.Н. (11) осумњичен да је 14. априла прошле године у Товаришеву убио Тодора Шуњку (75) и они нису могли бити смештени у установу затвореног типа зато што су млађи малолетници, а то су и искористили да побегну из Центра за социјални рад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је утврдила да су након бега малолетна браћа починила 32 крађе и покушаја крађе а сада се З.Н. са пријатељем сумњичи да је починио још најмање девет тешких крађа и четири покушаја тешке крађе широм Новог Сада.

Надлежни не знају шта ће са малолетним убицама и пљачкашима

Како незванично сазнајемо, малолетна браћа задају озбиљне главобоље надлежнима из новосадског тужилаштва и полиције јер је закон на њиховој страни и не могу им ништа зато што су млађи од 14 година.

– Ово је већ измакло свакој контроли зато што је малолетник поново смештен у установу из које је већ једном побегао а сада је то поново учинио за мање од 24 сата и одмах починио још једну пљачку. Млађи брат му није ништа бољи и стварно не знамо шта ћемо са њима зато што је закон на њиховој страни. Почине кривично дело, ми их склонимо са улице а они побегну и тако у круг – прича за „Блиц“ извор близак истрази која је покренута против малолетног З.Н. због новог кривичног дела.

Додаје да ће сигурно поново бити предати у надлежност Центра за социјални рад јер немају где са њима.

Против мајке малолетних делинквената поступак у току

За „Блиц“ из новосадског Основног јавног тужилаштва кажу да је поступак доказних радњи против мајке малолетних делинквената у току.

– Поводом кривичне пријаве ПУ Нови Сад, запримљене код овог Тужилаштва дана 10.07.2023. године, пред овим Тужилаштвом у току је поступак доказних радњи против С.Н. због кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица из члана 193 став 1 Кривичног законика, те ће након прикупљених свих доказа и сагледавања целокупног чињеничног стања бити донета јавнотужилачка одлука – наведено је у одговору ОЈТ.

Подсетимо, Тодор Шуњка је након пребијања пребачен на Неурологију у Новом Саду. Задобио је тешке повреде главе и плућа. Рођаци су га пребацили у бању у Меленцима где је пао у кому, а потом су му се појавиле компликације на плућима, због чега је хитно превезен у болницу у Зрењанину, али му нажалост није било спаса.

Нису кривично одговорни јер су малолетници

Како сазнаје „Блиц“, дечаци су остали на слободи након тешког кривичног дела које су починили у Товаришеву, за које нису кривично одговорни јер су малолетници. Од тада су идентификовани као починиоци 32 кривична дела.

– Крали су све и свуда. Највише на Детелинари и око Булевара ослобођења. Месаре, продавнице, ресторане, цвећаре, мењачнице, а опљачкали су чак и салон за псе. Нема где нису проваљивали, а украли би све што су сматрали да могу да уновче. Осим новца крали су цигарете, мобилне телефоне, пића и разне друге ствари, а полиција је и раније подносила пријаве – сазнали смо незванично.

Извор: Блиц

Ознаке