Свет

КИНА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: САД дале зелено светло, одлука Вашингтона ужаснула свет

Сједињене Америчке Државе у уторак су поново уложиле вето на предложену резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о моменталном прекиду ватре у Појасу Газе

Кина сматра да је вето који су уложиле САД на предлог резолуције Савета безбедности УН о рату Израела и Хамаса у којој се захтевао хитан прекид ватре, „зелено светло за наставак убистава“ поручио је кинески представник Џанг Ђун.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кина изражава незадовољство и разочарање због одлуке САД. Вето САД шаље погрешну поруку и чини ситуацију у Гази у опаснијом“, рекао је Џанг и додао да приговор на прекид ватре у Гази није „ништа друго него зелено светло за наставак убистава“, преноси Синхуа.

Сједињене Америчке Државе у уторак су поново уложиле вето на предложену резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о моменталном прекиду ватре у Појасу Газе, трећи пут откако су 7. октобра избиле борбе око те палестинске енклаве.

Од 15 чланица Савета безбедности УН, 13 је гласало за предлог резолуције коју је поднео Алжир, док је Велика Британија била удржана.

Извор: Политика