Свет

БИВШИ ФРАНЦУСКИ ПРЕМИЈЕР УЖАСНУО ЗАПАД: Ако НАТО крене на Русију, Путин неће бити сам!

Слање француских трупа у Украјину могло би довести до тога да треће земље помогну Русији, рекао је бивши француски премијер Доминик де Вилпен на ТВ каналу ЛЦИ. Према његовим речима, у зони сукоба ће се појавити афрички, азијски и блискоисточни борци, а глобални Југ ће желети да зада удар Западу.

Де Вилпен упозорава да Запад не може бити сигуран да ли ће друге земље ући у сукоб на страни Русије, ако НАТО пошаље војску да помогне Кијеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хоће ли нам се супротставити афрички, азијски и блискоисточни борци? Хоће ли им се придружити и земље глобалног југа, које такође желе да се обрачунају са Западом – пита се он.

Ако Запад, Европљани, Французи, анализира Де Вилпен, пошаљу тамо своје војнике, мислите ли да ће солидарност функционисати на страни Русије.

– Претпостављам да треба да поставимо ово питање. У сваком случају, наше дипломате нису учиниле све што је потребно да изолују Русију у међународној арени. Мислим да смо заправо изолованији од Русије – саматра он!

Још једно забрињавајуће питање је, упозорава бивши премијер Француске, вероватноћа да ће избити нови сукоби.

– Украјина је опасна ситуација, али шта се дешава ако се отвори још један фронт? Борбе су већ у току у Гази и на Блиском истоку, а ситуација на Корејском полуострву и Африци је крајње напета. Да ли ћемо ратовати на пет континената. Морате узети у обзир ову реалност – свет се не своди на трагедију Украјине – поручује Доминик де Вилпен.

Извор: Инсоми