Србија

КОМШИЈЕ ПРОГОВОРИЛЕ! ОТКРИЛЕ ШТА СУ ПРИМЕТИЛИ САМО ДАН ПРЕ НЕСТАНКА ДАНКЕ: „Та ствар је заиста ЧУДНА“

Потрага за двогодишњом девојчицом Данком Илић још је у току, а екипа Курира у међувремену обишла је и место на којем брачни пар Милош и Ивана, живе у Бору са децом.

Међутим, на адреси никога нисмо нашли, с обзиром на то да су родитељи мале Данке сатима били на саслушању, а Милошеви родитељи који су живели са њима, иселили су се, како сазнајемо, недавно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ивану и Милоша смо стално виђали до пре неколико дана, односно док се све ово није издешавало, штавише дан пре нестанка мале Данке, видели смо Ивану са децом на излазу из зграде. После тога када смо чули шта се десило, били смо у шоку, и даље не можемо да верујемо да малене нема, надамо се да ће је наћи живу, али ко зна – рекле су нам комшије породице Илић.

Како сазнајемо, у згради у којој живе до недавно су становали заједно са Милошевим родитељима, међутим, како комшије кажу, пре неколико дана старији људи су се иселили вероватно због тога што је треће дете на путу, те је стан већ постао тесан за две породице.

– Дуго година су живели овде, и то складно, никада нисмо чули да се неко од њих свађао, а довољно су танки зидови. Међутим, Ивана је трећи пут остала у другом стању, трособан стан за све њих је постао очигледно мали – испричао је други комшија који живи у истој згради.

Наиме, Данкин отац ради у МТС-у, док се Ивана тек недавно запослила на једној оближњој пумпи.

Такође, разговарали смо и са првим комшијом родитеља мале Данке, када нам је човек објаснио да до његових врата живе мирни људи, као и то да их је све узнемирила чињеница да је двогодишња девојчица тек тако нестала.

– Видео сам их баш пре него што се све ово десило. Они су нормална породица, нервира нас што чујемо свакакве приче, али у данашњем свету се свашта дешава, само се надамо најбољем, баш је незгодна ситуација – испричао је потом први комшија и надовезао се на дешавања испред појате у Бањском пољу:

– Ја нисам ни знао да су они тамо имали викендицу, чуо сам да Ивана годинама није крочила тамо и стварно је чудно да се све ово деси баш када је посетила појату после толико година, притом напуштену.

Подсетимо, данима се трага за малом Данком Илић (2), када јој се 27. марта око 14 часова губи сваки траг након што се њена мајка окренула како би дала воду другом детету. У потрагу за Данком укључили су се, поред полиције и жандармерије, тако и сви људи добре воље, међутим потрага је обустављена, након што је јављено да сви досадашњи резултати указују да се девојчица не налази на подручју површине око 10 квадратних километара.

Извор: Курир/Татјана Васиљевић