Свет

МАСОВАН НАПАД НА РУСИЈУ: Уништени су (ВИДЕО)

Украјина је другу ноћ заредом покренула масовне нападе беспилотним летелицама на неколико руских региона, а изнад Вороњешке области је уништено преко 30 украјинских дронова, саопштио је губернатор Александар Гусев.

„Опасност од напада беспилотних летелица у Вороњежу и даље постоји. Током ноћи је више од 30 дронова откривено и уништено од стране система ПВО у региону“, написао је Гусев на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, проузрокована су мања оштећења на инфраструктури и стамбеним зградама, а повређених у нападу није било, преноси Интерфакс Русија.

У Рјазању је избио пожар у постројењу за прераду нафте након пада украјинског дрона, рекао је за РИА Новости представник хитних служби.

Украјински дрон је уништен и у Лењинградској области на прилазу рафинерији нафте, рекао је регионални гувернер Александар Дрозденко на Телеграму.

Он је додао да производња ради нормално, а да жртава и материјалне штете у овом нападу нема.

Системи руске ПВО зауставили су и напад осам беспилотних летелица на Брјанску област, а на удару украјинских дронова током ноћи нашли су се и области Курск и Белгород.

Око 45.000 људи у Белгородској области остало је без струје због украјинског гранатирања градског округа Шебекино, рекао је гувернер Вјачеслав Гладков на Телеграму, преноси Тас.

Извор: Танјуг/Тас