Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВЕСТИ ИЗ ЛОНДОНА: После Француске и Велика Британија шаље трупе у Украјину

Бен Волас жели да се све странке у земљи обавежу на издвајање најмање три одсто БДП-а за наоружавање уколико дођу на власт

Бивши министар одбране Велике Британије Бен Волас позвао је све странке у земљи да подрже подизање минималног нивоа војне потрошње на три одсто БДП-а и изјавио да би британски војници могли да се нађу на украјинском фронту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Волео бих да поведем кампању широм парламента Представничког дома како бих осигурао да главне странке схвате опасности са којима се суочавамо и да то треба да буде у њиховим манифестима“, рекао је Волас, додавши да свим странкама у кампањи за опште изборе треба поставити питање „зашто не троше три одсто (БДП-а), јер војници… треба да буду заштићени“.

Како бивши министар одбране наводи, не треба чекати да се британска економија побољша, „а што је политика (актуелне) владе и премијера“, пре него што се кључна средства улију у британске оружане снаге, преноси „Дејли мејл“.

Волас је такође рекао да се „не може искључити“ размештање британских трупа у Украјину, сматрајући да је такав став део стратешке „неодређености“, а што је, додаје, нешто што руски председник Владимир Путин „мајсторски ради“.

Извор: Медији