Русија

Запад у неверици! ЛОВЦИ СТИЖУ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ: Руси постају непобедиви у ваздуху, Су-57 нема праву конкуренцију!

Министарство одбране Русије ће од 2022. године добијати по 12 најновијих ловаца пете генерације Су-57 годишње, изјавио је генерални директор Уједињене авио-производне корпорације Јуриј Сљусар на састанку са руским председником Владимиром Путином.

– Главни догађај прошле године била је испорука првог серијског Су-57 у децембру. Ове године ћемо испоручити већ четири авиона. А онда је наш задатак да заједно достигнемо ниво од 12 летелица годишње. Потписали смо уговор са Министарством одбране за укупно 76 таквих летелица – рекао је Сљусар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, он је шефу Русије рекао да ће се поруџбине руских ловаца Су-57 у будућности „мерити стотинама“.

Надамо се да је то завршено – обзиром да је та летелица одабрана за платформу, главну летелицу за решавање широког круга задатака – поруџбине тих летелица мериће се стотинама – изјавио је он за телевизију „Русија 24“.

Према његовим речима, ради се на новим верзијама тог авиона.

Су-57 (раније познат као ПАК ФА) је руска летелица пете генерације, предвиђена за уништавање свих врста ваздушних, копнених и надводних мета. Први лет је извео 2010. године. Су-57 карактерише висок степен маневарских способности, најновији систем радио-електронске опреме и слаба уочљивост („стелт“ технологија).

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com/rs.sputniknews.com