Србија

МЛАДА ПОСЛАНИЦА СНС НАПРАВИЛА ХАОС У ЕМИСИЈИ УЖИВО: Ви сте дилетанти и деришта (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

У првој дебати “Реч на реч“ у новом циклусу с темом – има ли договора око изборних услова, учествовали су представници четири странке власти и опозиције, а својим наступом посебно се изводјила млада нада Српске напредне странке Невена Ђурић. Она је своје саговорнике из студија, Драгану Ракић из Демократске странке и Војина Биљића из Доста је било, вређала, омаловажавала, једном речју понашала се – некултурно.

Наиме, представници странака расправљали су о понуђеним унапређењима изборних услова, које институције су неопходне за фер изборе, на који начин се у њихов рад или контролу може укључити ванпарламентарна опозиција, као и шта је од понуђених решења из преговора уз учешће ЕУ парламентараца и без њих прихватљиво за странке које учествују у изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђурићева, пуна елена, спремна за свађу и надглашавање у студију, баш попут старијих колега, рекла је „да је њој незамисливо да неко прича негативно по питању тога како се Србија изборила са вирусом корона“.

А онда је наставила у истом духу, те им је упутила критику речима „па и Ђилас и Лутовац су вакцинисани“.

Невена је своју улогу схватила крајње озбиљно, није бирала речи којима је нападала своје колеге, а када јој је водитељ сугерисао да одређене изразе не сме да користи, али тек након што га је Драгана Ракић из ДС упитала да ли ће реаговати, млада узданица СНС наставила је још дрскије, уз повишен тон и непримерне изразе.

Својим саговорницима из дебате је рекла „да грађани не могу очима да их виде“ и „да се понашају као деришта и дилетанти“.

Наравно, као и сви напредњаци који се на телевизијама са националном конференцијом утркују ко ће се више додворити Вучићу, Невена је бранила рад СНС-а, а затим употребила главно „оружје“ за обрачун са политичким неистомишљеницима – Ђиласа.

Баш попут Весића, Ђукановића, Вулина, Стефановића и, наравно, самог Вучића, Невена је извукла слику председника Странке слободе и правде са конференције за медије, а онда бацила „дрвље и камење“ по њему и Мариники Тепић оптужујући их да су блиски са криминалним групама.

„Па што га не ухапсите онда“, упитала је Ракићева Ђурићеву, која је наставила да показује фотографије, упркос упозорењу водитеља да то није дозвољено, и који је неколико пута замолио „да се страсти смире“.

Невена је све време читала са папира, што је у овој емисији забрањено, а на шта јој је водитељ скренуо пажњу.

Иначе, Ђурићева је народни посланик у Скупштини Србије, била је на листи Александар Вучић – за нашу децу, има 28 година и мастер је професор математике, како се наводи у њеној биографији.

Ракић је поручила посланици СНС да престане да „износи апсолутне лажи“, на шта је Ђурићева рекла да јој је „прави газда Драган Ђилас“.

Ракић је, говорећи на понуђену тему – „Институције које контролишу равноправност изборних услова“, рекла да „у друштву у којем влада организовани криминал није могуће организовати слободне изборе“.

„Никад се у историји Србије није десило да људи који су у врху власти овако отворено сарађују са криминалцима, као што је то данас у Србији. Грађанима су отете све слободе, гласају под притиском“, нагласила је Ракић.

Ракићева је рекла и да „власт неће никад пристати на слободне изборе јер би за њих то значило одлазак у затвор“, на шта је Ђурић одговорила – „да ли сте поменули да ћете изаћи на улице ако вам неки изборни услови не буду испуњени“.

Говорећи о медијској заступљености опозиције на РТС – у, Ракић је рекла:

„Ја сам први пут на РТС иначе сам потпредседница ДС и заменик Лутовца од 2018. И то вам говори о медијској заступљености странака власти и нас из опозиције. Верујем да ме данас први пут видите и чујете“, рекла је Ракићева.

Извор: Нова