Русија

ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ! САД припрема украјински сценарио за БиХ

Руска амбасада у БиХ на свом службеном профилу на Фејсбуку поручило је да нема никакве инвазије на Украјину.

Оптужили су и САД да дестабилизује БиХ и припрема за њу сценарио налик украјинском и да Вашингтон покушава да “генетски уништи Русе”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска амбасада уобичајено функционише постављајући саопштења на свом сајту, али данас је на Фејсбук профилу с њиховим логом осванула објава у којој покушава да се “обрачуна” с поруком која је у суботу објављена на Инстаграму амбасаде САД-а.

У тој америчкој објави су цитирани руски функционери који пре агресије на Украјину тврде да напада неће бити и да Запад шири лажну пропаганду када на то упозорава.

“Американци лажу, нема инвазије”

“Лагали су”, закључак је поруке у којој су цитиране изјаве особа попут шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, Путиновог портпарола Димитрија Пескова и Анатолија Антонова, руског амбасадора у Вашингтону.

Објава те поруке силно је разљутила руске дипломате у Сарајеву те су одговорили поново рекавши да нема инвазије на Украјину.

“Као и обично, лажу сами Американци. Јер нема инвазије. Уместо тога постоји специјална војна операција ради демилитаризације и денацификације украјинског режима”, поновили су на Фејсбуку поруку из Путиновог говора којим је он “оправдавао” напад Русије на Украјину.

На ФБ страници руске амбасаде оптужују се Американци да су они милитаризирали Украјину “пумпајући криминалне банде оружјем”.

Руска амбасада уврстила је и оптужбе да је САД “натрпао Украјину биолабораторијама, које су – врло могуће – коришћене за проучавање метода за уништавање руског народа на генетској ширини”.

Али, за сада нису навели где се налазе те лабораторије и шта се у њима збива.

“САД припрема украјински сценарио за БиХ”

Руска амбасада у БиХ у својим је објавама сугерисала и и то да САД заправо припрема за БиХ сценарио налик украјинском те да заправо поткопава ЕУ као стратешког ривала.

“Управо Вашингтон је тај који заправо омета дијалог унутар БиХ, поставља конститутивне народе једне против других и противи се укидању анакроног спољног протектората који представља Канцеларију високог представника. У исто време он такву Босну и Херцеговину ‘пажљиво’ гура у Европску унију како би је, попут тзв. Косова, искористио као ‘фитиљ’ против свог геополитичког противника односно ЕУ. То је истина, иако у светлу тренутне имагинарне солидарности између Америке и Европе ‘по украјинском случају’ таква изјава може изгледати претерано. Али, доћи ће тренутак истине”, порука је из руске амбасаде.

САД “није ‘доказани пријатељ’, већ искусни предатор, који ће, иначе, без оклевања препустити свог савезника судбини ако му се приклијешти реп”, наводи се у закључку објаве руске амбасаде на Фејсбуку.

 

 

 

 

 

 

Извор: index.hr

Ознаке