Русија

РАТ ЈЕ ИЗГУБЉЕН? Враћају се мртви, десиће се ВОЈНИ УДАР У РУСИЈИ!?

Бивши писац Путинових говора и политички аналитичар Абас Гаљамов у разговору за ЦНН истакао да постоји могућност војног удара у Русији.

Он је, како каже, уверен да ће Руси тражити некога кога могу да окриве за значајне војне губитке на бојном пољу у Украјини и економске проблеме изазване западним санкцијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руска економија пропада. Рат је изгубљен. Све је више мртвих који се враћају у Русију, тако да ће Руси наилазити на више потешкоћа и покушаваће да пронађу објашњење зашто се то догађа, гледајући уоколо на политичке процесе, те ће сами себи одговорити: ‘Па, то је зато што нашом земљом управља стари тиранин, стари диктатор'“, казао је Гаљамов мислећи на руског председника Владимира Путина.

„У овом тренутку мислим да ће војни удар постати могућ“, додао је он, истичући да би то могло да се догоди и у нареднихг 12 месеци.

„Када се политичка ситуација промени и када је на челу државе омражени непопуларни председник и рат је стварно непопуларан, а за то треба пролити крв, у том тренутку државни удар постаје реална могућност“, наставио је он.

Такође, каже и да претпоставља да би Путин могао да откаже председничке изборе заказане за март 2024.

„Судећи по његовим поступцима, кад без потребе ескалира ситуацију око нечега, могао би стварно да откаже изборе. Без победе над Украјином суочиће се с потешкоћама. Руси га не требају ако није јак. Он би заиста могао да прогласи ванредно стање и поништи изборе“, закључио је Гаљамов.

 

 

 

Извор: Б92