Свет

Ударно! БАХМУТ УСКОРО ПАДА? „Удаљени смо САМО 1 километар од центра!“

Шеф Вагнер групе је рекао да су Руси удаљени километар од центра Бахмута .

Руси су тренутно удаљени само нешто више од километра од центра Бахмута, града који руска војска покушава да освоји од лета, изјавио је у суботу вођа паравојне групе Вагнер Јевгениј Пригожин. „То је зграда општине, административни центар града“, рекао је он, показујући са крова у Бахмуту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„До тамо је километар и двеста метара. Ово је то подручје, ту се воде битке“, рекао је он у видео снимку који је објавила његова компанија Конкорд. Ове изјаве независни извор није могао да потврди. „Најважније је набавити праву количину муниције и наставити даље“, каже Пригожин, који је у отвореном сукобу са руском војном хијерархијом око набавке муниције за коју каже да је кључна за наставак напада на Бахмут.

Пригожин најавио отварање регрутних центара

Пригожинови војници су на првој линији у бици за Бахмут, у којој су обе стране претрпеле велике губитке. Пре почетка сукоба, Руси су неколико недеља покушавали да опколе град од око 70.000 становника и успели су да пресеку неколико важних путева који су снабдевали украјинску војску.

Док посматрачи сумњају у стратешки значај Бахмута, та битка, најдужа откако је почела руска офанзива пре више од годину дана, добила је симболичан значај и за Кијев и за Москву, које би после неколико понижавајућих неуспеха овде желеле да победе. Шеф Вагнера је у петак најавио да отвара 58 регрутних центара у 42 града у Русији како би покушао да обнови своју војску, која је претрпела велике губитке на истоку Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО

Ознаке