Свет

ШОКАНТНО! Поверљиве депеше откривају страшну тајну: САД ШПИЈУНИРАЈУ СВЕ СРБЕ У ХАГУ!

Шеф притворске јединице Тим Мекфаден достављао Амбасади САД податке о Слободану Милошевићу, његовом здрављу, финансијама, контактима, па чак и „стању ума“! Американци данас на исти начин надзиру и Ратка Младића и Радована Караџића.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сједињене Америчке Државе годинама уназад шпијунирају српске оптуженике у притвору Хашког трибунала.

Поверљива дипломатска преписка до које смо дошли доказује да је шеф притворске јединице у Схевенингену Тим Мекфаден Амбасади САД у Холандији годинама достављао најдетаљније податке о боравку бившег председника Србије Слободана Милошевића у Хагу.

Његови извештаји обухватали су информације о Милошевићевом здрављу, али и извештаје о дневној рутини, правном и финансијском стању, контактима ван Схевенингена, па чак и о стању ума! Информерови саговорници, познати адвокати, убеђени су да Американци преко „кртица“ и данас шпијунирају Србе у Хагу, посебно генерала Ратка Младића и бившег председника РС Радована Караџића!

Редовни извештаји

Према поверљивој депеши од 11. децембра 2003. године коју је објавио „Викиликс“, шеф притворске јединице Тим Мекфаден редовно је подносио Американцима извештаје о Слободану Милошевићу.

„Шеф притворске јединице Хашког трибунала пружао је чиновницима америчке амбасаде и Владе САД детаље о Милошевићевом здравственом статуту, дневном режиму, правној и финансијској мрежи, стању ума и контактима ван Хашког трибунала. Међу бројним откривајућим детаљима, овај званичник – који се виђао и разговарао са Милошевићем чешће и блискије од скоро било кога другог – пружао је информације које су указивале на то да је Милошевићев проблем са срцем озбиљан и неконтролисан лековима“, пише у овој депеши.

Коментаришући ове податке, Дарко Младић, син генерала Младића, каже да је очигледно да се Хаг служи „прљавим средствима“.

– То што су радили Милошевићу сигурно раде и данас, поготову у случају мог оца и Радована Караџића. Ово је још један у низу доказа да та организација нема никакав кредибилитет и да се лажно представља као угледан суд. Мом оцу је апсолутно онемогућено праведно суђење и право на жалбу код виших органа… – напомиње Младић.

И адвокат Горан Петронијевић, бранилац Радована Караџића, убеђен је да Вашингтон има „кртице“ у Хагу.

– Наравно да Американци шпијунирају Србе у Схевенингену преко чиновника у Хагу, који се вероватно налазе на њиховим платним списковима – истиче Петронијевић.

Мотре на сваки корак

Слично мисли и адвокат Боривоје Боровић, који је уверен да странци мотре на сваки корак хашких оптуженика.

– Апсолутно сам сигуран у то. Нема дилеме да су то радили док је Милошевић био тамо, као и да то раде сада када су тамо Караџић и Младић. То је малтене „нормална процедура“. Страшно је и то што се не шпијунирају само оптуженици, већ и њихови адвокати – закључује Боровић.

Хрвати украли документа да би одбранили Готовину

Адвокат Боривоје Боровић тврди и да је Хрватска обавештајна служба (ХОС) крала хашке документе.

– Хрватски обавештајци упали су у тајну архиву Хага и украли податке како би Загреб могао да спреми одбрану хрватских генерала. Генерал Маркица Ребић, шеф ХОС, детаљно је писао Фрањи Туђману о томе. Нико никад није реаговао… Да смо ми то урадили, уследиле би моменталне санкције – наглашава Боровић.

 

Извор: Informer.rs