Издвајамо Свет

НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК ЗАНЕМЕО: Путин прави независни интернет без цензуре ТАЈНЕ СВЕТСКЕ ВЛАДЕ

Руски председник Владимир Путин, најавио да Русија покреће нови “независни интернет“ који ће бити ослобођен окова “Новог светског поретка”.

Путин и “Савет безбедности” развијају нови Интернет првенствено за нације БРИЦС-а, који ће бити потпуно независтан од глобалних елитних корпорација и влада и наставиће да ради у случају прекида глобалног интернета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова нова иницијатива је представљена на октобарском састанку “Савета безбедности” са Путином, који је поставио рок до 1. августа 2018. године.

Верује се да ће нови “независни Интернет” бити ослобођен од цензуре.

Током разговора о овом питању, чланови савета су истакли да “повећана способност западних народа да спроводе офанзивне операције у информационом простор, као и повећана спремност за остваривање ових способности, представља озбиљну претњу руској безбедности“.

Они су одлучили да проблем треба решити стварањем одвојеног резервног система ДНС-а (Домаин Наме Сервер), који не би био предмет контроле међународних организација. Овај систем би користиле земље БРИЦС-а – Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка.

Проблем прекомерне зависности од глобалног ДНС-а је Русија раније решила.

2014. године је руско Министарство комункација спровело велику вежбу у ком су симулирали “искључивање“ глобалних интернет услуга и користили руски резервни систем за успешно подржавање интернет операција унутар земље.

Међутим, када су новинари упитали Путиновог секретара за штампу, Дмитрија Пескова, да ли су власти у земљи размишљале о одвајању од глобалног интернета 2014. године, Песков је ове наводе одбацио као неистините.

“Искључење Русије са глобалног интернета се, наравно, не доводи у питање“, рекао је Песков агенцији Интерфаx. Међутим, овај званичник је такође нагласио да је “у скорије време много непредвидивости присутно у акцијама наших партнера, и у САД и у ЕУ, а ми (Русија) морамо бити спремни за сваки исход догађаја.“

“Сви знамо ко је главни администратор глобалног интернета. И због његове непредвидивости, морамо размишљати како да осигурамо нашу националну безбедност“, рекао је Песков. Не ради се о искључивању Русије са Wорлд Wиде Wеб-а, додао је он, већ о “заштити од могућег спољног утицаја.“

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс