Регион

ИДУ КОРАК ДАЉЕ И ТО БЕЗ МИЛОСТИ! Пружи им руку, одсећиће ти обе! У „савезничкој“ Црној Гори спремају ОПАСАН ПРЕСЕДАН!

Одборници општине Тузи једногласно су подржали предлог о подизању спомен-обележја Ђерђу Кастриоту Скендербегу испред школе у Затријепчу, која носи име по њему, преноси РТЦГ. То су једногласно одлучили одборници Скупштине општине Тузи који су о том предлогу расправљали на иницијативу председника Општине Ника Ђељошаја.

– Прошли смо све процедуре које налаже закон, усвојили предлог одлуке и добили позитивно мишљење Министарства културе и сад ћемо издати решење Основној школи да може да подигне, што ће се вероватно догодити до краја месеца – рекао је Ђељошај за ТВЦГ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споменик ће бити изливен у бронзи у форми бисте, која ће заједно са постаментом бити висока 260 центиметара. Како је навео Ђељошај, реч је о великом јунаку и војсковођи чија је биста већ требало, сматра, да постоји.

– Та иницијатива је била покренута и прошле године јер смо имали јубилеј који се прослављао свуда где живе Албанци, тако да само потврђујемо да поштујемо нашу прошлост, али и да градимо будућност на тим темељима – поручио је Ђељошај.

Подизање споменика Скендербегу најављено је и у Улцињу.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг