Србија

ХОРОР У КРУШЕВЦУ! Девојчица (13) донела на свет мртворођенче, а онда је полиција открила стравичну позадину!

Крушевљанин Саша У. (41) ухапшен је због основа сумње да је обљубио малолетну братаницу стару 13 година, која је у четвртак родила мртворођенче, потврђено је „Новостима“. Медицинским вештачењем би требало да се утврди шта се тачно догодило у насељу Читлук у Крушевцу и да ли је заиста тачно да је стриц, како је испричала девојчица, одговоран за кривично дело за које је осумњичен.

Тринаестогодишња девојчица, која са својом породицом и стрицем живи на истој адреси у ромском насељу на периферији Крушевца испричала је након порођаја да је пре девет месеци била жртва свог блиског рођака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Окружење малолетнице није приметило трудноћу и наводно су претпоставили да је девојчица само добила на килажи.

-Очекује се саслушање осумњиченог пред Вишим јавним тужилаштвом у Крушевцу и одлука о продужењу притвора-износи незванично извор. -За сада се случај у овој фази води као кривично дело обљуба над малолетним лицем. Медицинско вештачење треба да расветли цео догађај.

У међувремену, девојчица је здравствено збринута на Одељењу гинекологије крушевачке болнице. Разговарала је са стручњацима и полицијом. Истрага је у току.

За кривично дело обљуба над малолетним лицем, у случају да је оштећена остала у другом стању, учиниоцу прети казна затвора од 5 до 15 година.

 

Извор: новости.рс, Република