Србија

Нови Пазар у шоку: Изронила мапа Косова на албанском језику док су ђаци играли српско коло!

Ђаци новопазарске медицинске школе представили су се прексиноћ у Културном центру овог града плесом, рецитацијама, песмом, и ништа од тога не би било спорно да се за време фолклорне тачке, на великом видео-биму није нашла мапа Косова са натписом на албанском језику – “Косова”.
Организатори тврде да им провокација није била на памети када се мапа Kосова, уз натпис на албанском, указала на бини, преносе “Вечерње новости”.

– Наш ученик је за сваку од тачака припремио пропратне илустрације, које су приказиване на видео-биму. Тако је било и за игре са Kосова – каже Шерифа Прељевић, директорка Медицинске школе.

Loading...

– Дечак је објаснио да је фотографију нашао на интернету и да му никако није била намера да алудира на такозвану Републику Kосово. Жао ми је што је све тако протумачено, јер се и дечак много потресао због свега.

Намера је, каже, била само да се представе игре из косовског краја, као што су пре годину дана спремили шумадијске, пре тога влашке игре… Многима у Новом Пазару то се, ипак, није допало.

Саопштењем је реаговао и посланик Никола Јоловић, члан СНС. И он је затражио реакцију надлежних институција.

– Kоме су потребни ратнохушкачки елементи у нашем региону? Оно што се синоћ десило спада у кривично дело против уставног уређења и безбедности Републике Србије – оценио је Јоловић

Извор: Telegraf.rs
Loading...
loading...
loading...