Србија

СРБИЈИ ПРЕТИ КАТАСТРОФАЛАН ЗЕМЉОТРЕС: Сеизмолози упозоравају да ће бити најмање 6 степени по Рихтеру!

Већ три дана тресе се цео регион. Сеизмолози тврде да су земљотреси који нас дрмају уобичајени, али да је Србија у опасности од јачег потреса.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бранко Драгичевић, заменик директора Републичког сизмолошког завода Србије, наводи за Ало да сеизмичка опасност на територији Србије постоји и иста је одувек – у централном делу државе могао би да се деси најјачи земљотрес, чак и јачи од шест степени Рихтера. Наравно, нико не може да предвиди где ће се поново затрести и када.

– Приправност није на одмет. После серије потреса у Хрватској, у Србији се прексиноћ догодио само један земљотрес, не два како су медији пренели, који се осетио у 23,17 часова, по локалном времену. Ради се о потресу 15 километара јужно од Алибунара, у Банату, јачине 3,8 степена Рихтерове скале.

– Он није могао да изазове већу материјалну штету, а осетио се у Вршцу, Панчеву, чак и у београдском насељу Карабурма, одакле нам се јавио један човек. Нисмо лоцирали све земљотресе у Хрватској, само четири, што стоји и на нашем сајту. Региструјемо само оне јаче. Јуче смо забележили земљотресе у Јадранском мору, близу Неума – објашњава Драгичевић.

ОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ О СЛОБОДАНУ МИЛОШЕВИЋУ: Са Рокфелером пио виски, а најмоћнији човек рекао „Овај ће далеко догурати“!

Његов хрватски колега Томислав Фикет каже да такве ситуације, као што су се догодиле близу Ријеке, нису неуобичајене, али да се не могу предвидети даља дешавања.

Извор: Alo.rs / Informer.rs