loading...
Србија

ПРВО ПРЕДАВАЊЕ ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋА разбеснело НАТО, Америку и терористе (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Како је прошло прво предавање бившег команданта треће армије на Војној академији. Све у свему, било је стручно и за мене сентиментално, рекао је прослављени генерал из рата на Косову.

 

Генерал Владимир Лазаревић, некадашњи командант Треће армије и Приштинског корпуса, одржао је у четвртак своје прво предавање на Војној академији у Београду. Тема: Хероизам и човечност српских војника у одбрани од НАТО агресије и у извођењу противтерористичке операције на КиМ 1998-1999.

Осим будућих официра, генерала је слушао и његов ратни друг, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, као и друге најодговорније старешине ВС. Међу неколико стотина слушалаца нашле су се и командантове колеге које су сада у пензији, а пред академијом чекао га је почасни вод и изнета је застава.

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА: Натерали сте нас, сад ћете добити ОДГОВОР!

Министарство одбране у четвртак није желело да од првог часа генерала Владимира Лазаревића прави медијски спектакл. Новинарима није био дозвољен улаз

“Ја сам свој задатак испунио и пуно ми је срце. Није мала ствар када вас са пажњом слуша неколико стотина људи, од кадета свих класа до њихових наставника и генерала. Аплауз какав сам добио на крају, право да кажем, нисам очекивао. Све у свему, било је стручно и за мене сентиментално“, рекао је генерал Лазаревић, преносе Вечерње новости.

Са генералом Лазаревићем у четвртак су на Војну академију стигли и његови блиски сарадници са КиМ. Генерали Крсман Јелић и Тома Младеновић, пуковници Милутин Филиповић и Горан Јефтовић. Излагање некадашњег команданта Приштинског корпуса на видео-биму пратили су презентација оригиналних ратних докумената корпуса, наређења и никад виђени видео-материјали.

Владимир Лазаревић је говорио равно два сата. После тога постављена су му три питања. Било би их много више – да је било времена.

Генерал је још једном поновио да му је најтежи моменат током целог рата 1999. био тренутак са краја рата када је Си-Ен-Ен јавио како му је на Паштрику почетком јуна у тепих-бомбардовању погинуло 700 бораца. Како је казао, оседео је тада у тренутку, јер везу са Делићем тог дана није могао квалитетно да успостави.

“Кадете је у четвртак интересовало и како се корпус маскирао и, што је подједнако важно, како је Лазаревић успео да у рекордном року дислоцира све материјално–техничке резерве Корпуса, да ниједно привремено складиште не буде откривено и уништено – говори за „Новости“ пуковник Јефтовић, модератор предавања. – Лаза је и за та питања имао оригинална наређења и заповести. Цело предавање је било „струка“, ни грама политике“, казао је Лазаревић.

ЧЕДА ОПТУЖИО РУСЕ ДА ИЗ НИША ИЗАЗИВАЈУ РАТОВЕ! Хојт Ји почео, а лидер ЛДП наставља ПРЉАВУ КАМПАЊУ!

“Спреман сам да наставим сарадњу са ВА и очекујем да ћу се ускоро договорити са командантима на академији за који ниво им треба тема. Ово прво излагање је било мало уопштено, да га сви разумеју, док ће наредна зависити од постављеног задатка. Иначе, ја сам са ове академије изашао пре 45 година и не могу да опишем колико ми је драго што сам први од мојих пензионисаних колега који се на њу вратио и стао за катедру. Надам се да ће и други пензионисани генерали који су бранили земљу 1999. говорити о својим искуствима“, завршава генерал.

Тачи бесан као рис оптужује ЕУ због Лазаревића

Председник непризнате државе Косово Хашим Тачи тврди да би Европска унија требало да буде забринута због предавања Владимира Лазаревића на Војној академији у Београду. Он је на „Фејсбуку“ навео да „не зна шта је горе од чињенице да ће Лазаревић, осуђен за ратне злочине против човечности, предавати на Војној академији Србије“. По њему, „остаје да се види да ли ће ово убрзати или успорити чланство Србије у ЕУ“.

Nuk është çudi për askënd në Serbi, por do të duhej të ishte shqetësuese për çdokënd në BE-ne dhe shtetet anëtare të…

Posted by Hashim Thaçi on Thursday, October 26, 2017

 

Извор: Вечерње новости

loading...