Издвајамо Србија

ФОРЕНЗИЧАРИ ОТКРИЛИ ШОКАНТНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Јелена није убијена на насипу, него…

Фото: Јутјуб

Доказ да није убијена тамо где је нађена: чарапе и тренерка јој били чисти, на оковратнику мајице није било много крви. Јелена је, после убиства, највероватније пресвлачена

Јелена Марјановић (33) дефинитивно није убијена у каналу на насипу у Борчи 2. априла прошле године, већ је њено мртво тело тамо донето и бачено, показује најновија форензичка реконструкција убиства које Србији не да мира више од годину и по дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову реконструкцију извела је група најбољих српских форензичара, а Информер је имао увид у резултате. Очекује се, како нам је речено, да резултати ове реконструкције ускоро буду објављени.

Продужен му притвор
Зорану је у петак за још 30 дана продужен притвор у ком се налази од 15. септембра

Нема крви

На закључак да Јелена није убијена тамо где је нађена мртва упућује чињеница да су јој обе чарапе и доњи део тренерке били скоро потпуно чисти, што би у случају да је убијена на насипу било потпуно немогуће с обзиром на изразито блатњав и муљевит терен где је њено тело нађено. Такође, на оковратнику мајице коју је мртва Јелена имала на себи није било већих трагова крви и поред тога што је задобила бројне ударце у главу.

Иако је патолог др Зоран Станковић у свом вештачењу изнео мишљење да је певачица убијена управо у близини канала у насељу Црвенка, форензичари који од почетка раде на овом случају ту верзију одлучно одбацују. Они тврде да је певачица „Гранда“ насмрт претучена на другом месту, а затим је и сасвим вероватно пресвлачена после смрти!

– На насипу поред канала пронађена је једна Јеленина патика, што је општепозната ствар. Ако се она, дакле, борила са нападачем у непосредној близини, онда је сигурно морала да загази чарапом у блато јер се ради о муљевитом терену. Међутим, када је њено тело извучено из канала, упадљиво је било то да су јој обе чарапе биле чисте. Блато никако није могло да се спере у стајаћој и блатњавој води у коју је бачена – открива наш саговорник и додаје:

– И доњи део тренерке је такође био чист, без икаквих већих трагова блата. Осим тога, на оковратнику њене мајице уочена је тек понека кап крви, а глава јој је била потпуно смрскана од удараца! Како је то могуће? Једино објашњење је да ју је неко после убиства пресвукао и донео у хоризонталном положају, умотану у неку простирку, и ту бацио. Највероватније уз помоћ још две особе!

Извор Информера утврдио је и да је Јелена и мртва крварила, па је њена мајица приликом транспорта са места злочина до Института за судску медицину била потпуно натопљена крвљу.

– Ако је толико искрварила мртва, колико је тек онда крварила док је била жива, а зна се да јој је мајица пре транспорта била малтене без трагова крви? То дефинитивно значи да је убијена у лежећем положају и у истом положају бачена у воду. Чим је извучена из канала, крв је наставила да лије. И још један детаљ је врло битан. Наиме, на њеном лицу пронађени су трагови сасушене крви који такође никако нису могли настати у води – закључује извор из истраге.

За сада је званично за убиство певачице „Гранда“ осумњичен само њен супруг Зоран Марјановић (39), који се у притвору налази од 15. септембра и који му је у петак продужен до даљег. Међутим, према нашим сазнањима, на месту злочина су, поред његовог, пронађени и ДНК трагови још двојице мушкараца. Једном од њих се ускоро спрема хапшење, пошто је идентификован, док је други још непознат.

Почињу прва сведочења

У сваком случају, у Вишем тужилаштву у Београду од понедељка крећу прва саслушања сведока у истрази против Марјановића, па је за очекивати да ће му притвор бити продужен. Тог дана требало би да сведоче Зоранови отац и брат, Владимир и Милош, као и Теодора Крсмановић, Јеленина сестра од стрица. Из њихових исказа, као и још петоро сведока, очекује се можда неки нови детаљ који би могао да определи даљи ток истраге.

Шипка: Детаљно планиран злочин

Вештак Ненад Шипка из Центра за форензичка истраживања, који је ангажовала породица убијене певачице ради ефикасније истраге, раније је изнео податак да су Јеленини нокти третирани варикином после убиства, што такође иде у прилог верзији да је убијена на другом месту.
– Тешко је поверовати да би неко носио варикину на насип и да би тамо уништавао евентуалне трагове који би настали од борбе приликом усмрћивања Јелене. Зато смо мишљења да је она убијена негде другде и да је у питању дуже време планиран злочин – истакао је Шипка.
Како је Информер већ писао, полицијски истражитељи су са своје стране утврдили да је купатило у породичној кући Марјановића било темељно изрибано варикином. Због тога су од почетка сумњали да је Јелена убијена управо ту, после свађе са супругом, а потом током ноћи пренета и бачена у оближњи канал.

 

 

Извор: Информер