Регион

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ИСПРОЗИВАЛИ КОЛИНДУ: Још увек студира у Загребу, а добиће почасни докторат у Русији

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић ће добити почасни докторат у Русији иако још увек студира у Хрватској.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватска председница и студенткиња у Загребу, која је у службеној посети Русији, данас ће одржати предавање на Руском економском универзитету Г.В. Плеханов где ће јој бити додељен почасни докторат.

ОВО МОГУ САМО РУСИ – АМЕРИ ЗАПАЊЕНИ: Руски ратни тенк слеће из АВИОНА!

Председница друге најсиромашније државе Европске уније која, према подацима Еуростата, заостаје за сиромашним истоком Европе, добиће почасни докторат из економије.

Према подацима из јуна ове године, Хрватска је постала друга најсиромашнија чланица ЕУ. Иако је економија почела да се благо опоравља након шестогодишње рецесије, у том опоравку знатно су заостајали за земљама ЕУ, а поготово за упоредивим земљама истока Европе, преноси портал Индеx.

Колинда у Хрватској студира на Факултету политичких наука. На њему је магистрирала 2000. године, а у децембру 2015. је уписала докторске студије.

Студије трају три године, односно шест семестара у пуном радном времену, односно пет година за тзв „парт-тајм“ студенте. Школарина износи 60.000 куна, а председница уз обавезу вођења државе има и обавезу доласка на обавезна предавања.

ЧЕПУРИН ОТКЛОНИО СВЕ ДИЛЕМЕ: Споразум о статусу ЦЕНТРА У НИШУ је давно потписан, АМЕРИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ НА ТАДИЋА!

Колинда Грабар Китаровић дипломирала је 1993. године на Филозофском факултету у Загребу и то енглески и шпански језик. После седам година има магистарску диплому политичких наука и то по завршетку двогодишњих последипломских студија из међународних односа на Факултету политичких наука.

 

Извор: Kurir.rs/Index.hr