Србија

ОПАСНО! ТРАМП ГУРА КОСОВО У УН! Спрема се нови страшан дипломатски ПРИТИСАК НА СРБИЈУ!

Доналд и Меланија Трамп (Фото: Јутјуб)

Америчка амбасадорка Ники Хејли поручила да ће САД учинити све да лажна држава Косово постане чланица Уједињених нација. Кина и Русија остају чврсто уз Србију

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник САД Доналд Трамп наложио је својим сарадницима у УН да предузму све како би лажна држава Косово што пре постала члан ове светске организације, објавили су јуче приштински медији.

Да у тој информацији има истине, потврдила је америчка амбасадорка при УН Ники Хејли, која је изјавила да ће ‘Вашингтон упорно радити на томе да Косово буде препознато као држава – чланица у Уједињеним нацијама’.

Коментаришући ове наводе, Информерови саговорници процењују да Србију очекује велика дипломатска борба у Савету безбедности. Ипак, сви су убеђени да Русија и Кина никада и нипошто неће дозволити да лажна држава Косово заиста уђе у УН.

Амбасадорка САД Хејли је ‘план САД’ изнела у Њујорку, на новогодишној свечаности коју су организовали генерални конзулат ‘државе Косово’ и Америчка привредна комора.

– Сједињене Америчке Државе радиће на томе да Косово постане чланица Уједињених нација јер се Косово и САД поштују, верују једни у друге и деле исте демократске вредности. Ова врста везе не може да буде прекинута… – истакла је Ники Хејли и подсетила да је Приштина помогла Америци током недавне олује која је погодила Тексас (!?!).

Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, реагујући на овакве поруке Вашингтона каже за Информер да Србија има своје легитимне интересе у јужној покрајини.

– Србија као суверена држава задржава право да на све начине брани своје државне и националне интересе, па и у Уједињеним нацијама, где срећом већи део човечанства има разумевање за наше становиште. Многи спонзори једнострано проглашене независности Косова све више исказују нервозу због чињенице да се тај њихов пројекат из дана у дан показује све неуспелијим и неодрживијим. Уместо што тврдоглаво инсистирају на пропалом концепту, можда би требало да у сарадњи са нама почну да трагају за неким бољим решењем… – апелује Ђурић.

Политички аналитичар из Републике Српске Анђелко Козомара истиче да такав став америчке администрације није ништа ново.

– САД су главни креатор једностраног отцепљења Косова и од тада су и главни промотер њихове такозване самосталности. Америка је све злочине ОВК према Србима заташкавала и уништавала доказе где год је имала прилику за то. Сва недела америчке политике према Србима су већ виђена и ово је само наставак такве политике… – објашњава Козомара.

Владан Глишић, лидер Народне мреже, сматра да је Хејлијева развејала и последње наше илузије да ће Доналд Трамп мењати политику Америке на Косову и да ће одустати од непријатељства према Србима.

– Од старих непријатеља тешко можете створити нове пријатеље. Зато се треба држати проверених пријатеља. Сада још више на значају добија спремност Русије да се умеша и подржи нас на Косову – подвлачи Глишић.

 

Извор: Informer.rs