Издвајамо Србија

СРПСКЕ И РУСКЕ ВЕТЕРАНСКЕ ГРУПЕ ОБУЧАВАЈУ ДЕЦУ: На Златибору никао „омладинско-патриотски“ камп за децу! (ВИДЕО)

На Златибору је отворен први “омладинско-патриотски“ камп за децу, који организују “српске и руске ветеранске и патриотске групе“.

На видео-сервису руског портала Раша тудеј појавио се снимак у чијем опису се наводи да у кампу учествује тридесетак деце старости од 14 до 23 године.

”Деца уче основне технике преживљавања у природи, укључујући и пружање прве помоћи, како да се понашају у борбама, како да пуцају из пушака, да се одбране ножевима, уз оријентиринг”, наводи се у опису видео-материјала.

Такође, додаје се да су слични кампови раније одржавани у Русији, као и да је ово први те врсте у Србији.

У име организатора у снимку говори представник Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије Жељко Вукелић.

Он је раније рекао да то није војни камп већ “омладинско-патриотски”, али је за разлику од њега Валериј Шамбаров, председник организационог комитета кампова за младе, тада рекао да је циљ да млади људи “постану прави људи и ратници који могу да бране своју земљу”.

Ово није први пут да деца из Србије учествују у таквим војним камповима. У априлу је тридесет тинејџера из Србије отпутовало је у Русију да присуствују Међународном кампу ратне патриотске омладине.

Камп води ултранационалистичка група под називом Е.Н.О.Т. Корпус, чији војни тренери науче децу како да пронађу свој пут у шуми, рукују оружјем и припреме се за могућност рата, пренео је тада Радио Слободна Европа.

 

Извор: информер/РТ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2018.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031