Србија

ЈУРИЋ НАЈАВЉУЈЕ ТЕКТОНСКИ ПОТРЕС: Креатор је само почетак, следи хапшење четворице МОЋНИКА И ПОЛИТИЧАРА!

Грозно: Срђан Швељо (52) из Новог Сада приведен због сумње да је сексуално узнемиравао малолетнике, Јурић каже да, поред ухапшеног, има доказе и против неколико политичара и бизнисмена

Срђан Швељо (52), модни креатор, фотограф и ди-џеј из Новог Сада, који је ухапшен због сумње да је сексуално узнемиравао малолетнике, наводно је неке од жртава проналазио у свратишту за децу и заузврат им давао наркотике! Швељо је иначе први са листе педофила коју је недавно најавио Игор Јурић, оснивач фондације „Тијана Јурић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је тада рекао да има доказе против петорице моћника, међу којима су један модни креатор, политичари и бизнисмени, и да ће ускоро они бити ухапшени. Игор Јурић, чију је ћерку Тијану пре шест година убио педофил, изјавио је да „поједини злостављају децу, од којих су нека тек прешла десету годину, и да своје тврдње може да поткрепи фотографијама и другим доказима“. – Сазнања имамо одавно. Ти моћници праве забаве на којима се искоришћавају малолетници. Што се тиче доказа, оно што је код нас не може да се уништи. Постоји други проблем, а то су сведоци који морају сведочити о томе и они су ти који морају поднети кривичне пријаве – рекао је Јурић.

Одмах по хапшењу Швеља у уторак увече, Јурић се поново огласио. – Да сам медијима дао имена, не бисмо имали првог ухапшеног педофила. И то је само почетак. Идемо даље. Ово је само почетак наше борбе против педофилије у Србији – навео је Јурић на Фејсбуку.

Сведоци

Срђан Швељо ухапшен је због злоупотребе малолетника у порнографске сврхе, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала. – Наводно, креатор који се бави и модном фотографијом, а неке од дечака који су имали између 12 и 20 година проналазио је у свратишту за децу. Он их је позивао да дођу код њега у стан, где су се деца сликала обнажена у сексуално експилицитним позама. Неки од дечака су тврдили да су као надокнаду за фотографисање добијали наркотике. Наводно, неки од њих су били и пунолетни, али нису имали више од 20 година, а живели су у нехигијенском насељу Велики рит – прича наш извор: – У петак је један младић, који је пунолетан, пријавио да га је Швељо сексуално злостављао, као и да је то радио и у време када је био малолетан. Навео је да зна да је креатор узимао децу из свратишта, водио их у стан, где их је свлачио, облачио у другу одећу, па им после фотографисања нудио да их орално задовољи, а ови њихови наводи се засад проверавају. Током претреса стана који је креатор изнајмио нађене су слике на којима су малолетници, а наводно је неке постављао на једном сајту.

Дуго га пратили

Истражитељи су, како сазнајемо, дуже време пратили креатора, али нису имали доказе. – Он је у време пријаве био ван града, а ухапшен је чим је изашао из аутобуса – додао је извор.

На једном од Инстаграм профила Швеља могу се видети искључиво мушки модели. – Сви мушкарци на сликама су млади, оскудно одевени, готово без одеће и у провокативним позама – додао је извор Курира.

ПРЕТИ МУ РОБИЈА

Срђан Швељо рођен је у Црвенки, али се у Нови Сад доселио 1994. године
Радио је као креатор, стилиста, фотограф, ди-џеј и уредник часописа
Учесник је престижних модних ревија
Прети му казна затвора до пет година затвора

ДАО МУ ПОДРШКУ: МАНЕКЕН ГА БРАНИ Срђан је жртва уцене

Еда П., манекен који је сарађивао с ухапшеним стилистом, за Курир тврди да је Срђан Швељо жртва уцене. – Сарађивали смо и постали добри пријатељи. Направљена је грешка, па ја сам сто пута био код њега и никада ништа није урадио, нити покушао, а нисам ни имао разлога да мислим да ће насрнути на мене. Мислим да су га пријавили неки клинци који су му тражили новац, а он је одбио да им да. Пожалио ми се пре неког времена да га неки младићи уцењују, па верујем да су то та деца – тврди Еда П. – Срђан ми није рекао имена тих младића, али ми се пожалио.

Волео друштво познатих

СТИЛИЗОВАО МАРИНУ ПЕРАЗИЋ

Срђан Швељо је на свом Фејсбук профилу неретко делио фотографије с познатим личностима, али и своје радове. Тако се међу људима с којима се фотографисао налазе различити глумцима, певачима, активистима и креаторима. Како је сам причао у интервјуима, сарађивао је с некима од њих. – Радио сам на Будванском фестивалу с Оливером Млакаром, Александром Јефтановић, Николином Пишек, Огњеном Амиџићем, Аном Софреновић, а за новине са Аном Станић, Каролином Гочевом, Еленом Ристеском, Бојаном Николић и последње, на шта сам врло поносан, јесу нове слике Марине Перазић – казао је раније за један часопис и додао да нема стални ангажман.

Сличан случај

ДАРКО КОСТИЋ НА СУДУ

Креатор Дарко Костић оптужен је да је 2018. сексуално узнемиравао Л. Ј., у то време петнестогодишњег учесника једног музичког такмичења. Наиме, како је дечак испричао, Костић га је звао у свој стан како би га сликао, а онда му у пиће сипао средство за потенцију „камагра“. Касније се вратио како би креатору објаснио да није геј, а када је Костић предложио да се мазе, покошкали су се, па му је креатор поцепао мајицу.

Извор: Курир.рс/ Б. Т. – С. С. – Ј. И.