Србија

ОВО СУ НОВЕ МЕРЕ ЗА ПРАЗНИЧНИ ВИКЕНД: Ево ко сме напоље, када могу да се шетају љубимци…

Полицијски час почео је данас у 18 часова, и према последњој одлуци Владе, трајаће до суботе у 5 ујутру.

Оваква одлука са собом доноси и другачије мере за викенд, па ће у суботу и недељу полицијски час функционисати као и радним данима – од 18 часова до 5 ујутру наредног дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Забрана кретања у петак, 1. маја, не односи се на пензионере. Одлуком Владе најстарији суграђани могу у петак да изађу два пута у било које доба дана по сат времена, а најдаље 600 метара од места становања.

Као што ће полицијски час за викенд фунционисати по режиму за радне дане, тако ће и изалазк пензионерима бити омогућен након 18 часова и то једном по правилима која су већ на снази.

Нова мера која ће важити након полицијског часа је забрана окупљања више од двоје људи у јавном простору и односи се на 2. и 3. мај. Власници кућних љубимца током суботе и недеље изводиће своје љубимце у периоду од 23 часа до 1 са иза поноћи.

Особе са аутизмом, као и све особе са сметњама у развоју изузете су од нових мера, па остаје могућност да излазе у било које време са једним пратиоцем, а једино ограничење је да шетња може бити у кругу од 200 метара од места становања. Током шетње је битно је да се придржавају мера која важе за све – нема контакта.

Подсетимо, у последња 24 часа у СРбији је забележено јо 285 случајева коронавируса, што је укупан број заражених повећало на 9.009. Од почетка епидемије у Републици Србији тестирано је укупно 85.645 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Догодило се и 179 смртних случајева.

Извор: Курир.рс/Б92

Ознаке