Србија

Нови удар на џеп грађана Србије! Убудуће поскупљује вода, ево за колико …

Систем за прикупљање и пречишћавање се сматра најмодернијим у Србији

Надзорни одбор ЈКП „Водовод“ у Крушевцу је донео одлуку о наплаћивању накнаде за пречишћавање отпадних вода које се обавља у савременом постројењу отвореном средином јуна, а корекција цена подразумева да ће корисницима рачуни бити увећани за 18,6 динара по кубику и то без пореза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Препоручена цена услуге на основу анализе института „Гауф“, констултанске куће која ради на пројекту изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, иначе, износи 29,37 динара по кубном метру. „Водовод“ је у пројекцији прихода планирао цену од 24,72 динара, која би била социјално прихватљива за грађане, а могла би да покрије минималне трошкове у функционисању фабрике – наведено је у акту Надзорног одбора.

Систем за прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Крушевцу се сматра најмодернијим у Србији. Фабрика садржи чак 41 постројење и три линије: вода, муља и биогаса. У оквиру постројења су инсталиране машинска и процесна опрема, командна соба са опремом за управљање, контролу и надзор, а ту је и савремена лабораторија за тестирање.

„Тата је само рекао да ће га се људи сећати по храбрости“ Ћерка Благоја Јововића отркива тајне чуване 50 година

Извор: Srbijadanas.com