Србија

ВУЧИЋ ИЗЈАВИО: Ми смо надомак значајних промена! Ево о чему је реч!

Блед — Председник Србије учествоваће данас на 15. Бледском стратешком форуму, који традиционално представља главни спољнополитички догађај у Словенији.

Александар Вучић ће бити један од главних говорника на лидерском панелу „Европа после Брегзита и Ковида-19“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Форум на Бледу биће веома интересантан. Мислим да је добро да сте овде, да чујете и друге људе шта ће да кажу. Мислим да смо надомак значајних промена, које неће ићи лако, али ће ићи много брже него што су ишле раније у Европи и свету“, рекао је Вучић новинарима на Бледу, у предвечерје Форума, а након састанка са премијером Словеније Јанезом Јаншом и свечане вечере на којој су били и премијери Бугарске и Мађарске Бојко Борисов и Виктор Орбан.

Његов фокус, како је најавио, биће на питању Косова и Метохије из угла чињенице да се не може правити рачун без крчмара, да Србија више не пристаје да игра улогу губитника деведесетих година, те да неће дозволити да Србија буде понижена, а Срби да се осећају пораженим, јер онда, како је рекао, проблемима неће бити краја.

Он ће око поднева имати телефоински разговор са канцеларком Ангелом Меркел, а по завршетку званичног панела имаће одвојен састанак са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, што је посебно важно због разговора који следе у Вашингтону 4. септембра и три дана касније, 7. септембра, у Бриселу.

На главном панелу путем видео линка говориће и председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах и генерална директорка Међународног монетарног фонда Кристалина Георгијева.

Говориће и премијери Италије Ђузепе Конте, Чешке Андреј Бабис, Пољске Матеуш Моравејцки, Мађарске Виктор Орбан, Хрватске Андреј Пленковић и домаћин Словеније Јанез Јанша.

На крају посете председник Словеније Борут Пахор приредиће свечани ручак у част председника Србије у вили Златорог на Бледу.

 

 

 

 

Извор: Тањуг