Регион

ШОКАНТНО! Црна Гора закључава градове због короне? Шта ће бити са српским туристима?

Ситуација са корона вирусом у Црној Гори данима је алармантна, а ускоро би могла да постане и прилично драматична! О томе сведоче не само најновије бројке, него и изјаве надлежних из Националног координационог тела (НКТ), пандан нашем Кризном штабу

У последња 24 сата у Црној Гори је регистровано 219 новозаражених од корона вируса, а тестиране су само 822 особе, десет пута мање него што је просечно случај у Србији. Дакле, сваки четврти тестирани био је позитиван.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор Института за јавно здравље, проф. др Бобан Мугоша, како преносе „Вијести“, позвао је политичаре, религијске вође, истакнуте културне, просветне, спортске и друге личности да утичу на грађане да поштују мере, јер је, како је рекао, „епидемиолошка ситуација у Црној Гори веома озбиљна и иде ка драматичној.

– То није неочекивано и грађани добро знају каква је ситуација била у задњих 20-ак дана, колико су се поштовала правила. Сада се све то показује – рекао је Мугоша и додао „да ћемо морати да се вратимо уназад, не један, него седам корака, у март и април.

Он је рекао да последњих дана резултати, односно анализе које су се радиле у Институту за јавно здравље, говоре да је скоро 30 одсто тестираних позитивно на корона вирус! Мугоша је истакао „да се мора деловати и да га је стах да ће доћи до новог закључавања, посебно градова у којима су индикатори трансмисије вируса у локалној средини изузетно високи“.

Оно што може да буде веома забрињавајуће за Србију свакако је чињеница да се тренутно у Црној Гори, како је данас обелоданио Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА), налази чак 75.000 српских грађана!

Црна Гора ле омогућила улазак уз обавезне серолошке тестове. већи број људи је отишао на летовање у комшилук у состевној режији, однсно не прек агенција.

 

 

 

 

Извор: Мондо