Србија

УДАРНО! Дарија Кисић: Ситуација је алармантна! ОВО ЈЕ НОВА ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА!

Кризни штаб за сузбијање епидемије коронавируса у Србији на данашњој седници донео је важну одлуку

Након састанка одлучено је да се од сутра (четвртак, 8. октобра) рад свих клубова ресторана и кафића ограничи на 23 часа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви одбјекти могу да раде до 23 часа, укључујићи и оне са баштама, то ступа на снагу од стура – рекла је епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса др Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да је ситуација алармантна.

Кризни штаб за борбу против корона вируса заседао је данас. Подсетимо, епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба, изјавио је јуче је у фокусу данашњег заседања процена епидемилошке ситуације.

– Основно је процена епидемилошке ситуације, првенствено на територији Београда. У Београду се уочава благи пораст броја заражених и хоспитализације. Разговараћемо и о неким утакмицама од већег друштвеног значаја – рекао је др Кон јуче за Курир.

Он је раније током дана изнео и свој став да би маске могле да буду обавезне ако се ситуација погорша, односно, он јесте за заоштравање мера, али и казни.

Између редова могло би се прочитати да су „неке утакмице“ заправо вечити дерби између Црвене Звезде и Партизана, о чему је др Бранислав Тиодоровоић већ говорио претходних дана. Његов став је да није могуће очекивати навијаче на трибинама.

Оно што епидемиолози истИчу последњих дана јесте то да нам крајем октобра, почетком новембра прети трећи талас корона вируса.

Према јучерашњем пресеку, у Србији је на корона вирус тестирано 7.076 особа и од тога је њих 120 било позитивно, а једна особа је преминула. Овај број заражених највећи је још од 27. августа када смо имали 125 новооткривених случајева. На респираторима у здравственим установама широм Србије, према последњим подацима, налази се 19 пацијената.

Оно што такође забрињава, јесте то што је већ данима готово половина новозарежених на дневном нивоу из Београда.

 

 

 

Извор: Информер.рс