Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Нуди се помоћ за куповину кућа: Свакоме по 1.500.000 динара, а ево када је рок за пријаву!

Град Београд је расписао јавни позив за помоћ при куповини сеоских кућа за интерно расељена лица која имају пријављено боравиште, односно пребивалиште на територији главног града, а рок за пријаве је 31. октобар.

„Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције реализује куповину најмање седам сеоских кућа са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање и обезбеђује додатну помоћ намењену за грађевински материјал за поправку или адаптацију предметне непокретности“, појаснила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додала је да се помоћ односи на интерно расељена лица док су у расељеништву и која имају пријављено боравиште, односно пребивалиште на територији града Београда најмање годину дана пре објаве јавног позива, а да притом немају решено стамбено питање.

Вредност помоћи која се додељује по породичном домаћинству је, каже, 1.500.000 динара од чега је 1.300.000 динара намењено за откуп сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање, а 200.000 динара за додатну помоћ намењену за грађевински материјал за поправку или адаптацију предметне непокретности.

Јавни позив је објављен 1. октобра, рок за пријаве је 31. октобар, а све информације се могу добити на контакт телефоне 011/3344-625 и 011/3309-750, наводи се на сајту Града Београда.

Станисављевић је подсетила да је Секретаријат за социјалну заштиту од 2014. до 2019. године збринуо укупно 227 интерно расељених породица и 956 избегличких породица и додала да ће до краја ове године, путем доделе пакета грађевинског материјала и откупа сеоских кућа са окућницом, бити збринуто још најмање 40 породица избеглица и интерно расељених лица.

Истакла је да Град, у сарадњи са релевантним републичким и међународним институцијама, континуирано спроводи програме за стамбено збрињавање избеглих и интерно расељених породица са Косова и Метохије.

Како је навела, у циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана Београда Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити да, расписивањем јавних конкурса, пружа помоћ онима којима је најпотребнија.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг