Србија

ВЕСИЋ ОТКРИО: Ове мере ће ступити на снагу од сутра

Заменик градоначелника Горан Весић организовао је вечерас још један уживо разговор на Фејсбуку са грађанима током ког је одговарао на питања везана за живот у Београду.

Весић је на почетку лајва рекао да је током разговора премијерке Ане Брнабић и чланова медицинског дела Кризног штаба одлучено да ће од сутра у 6 сати бити отворено све осим угоститељских објеката и тржних центара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик градоначелника се захвалио премијерки на разумевању за привреду и додао да ће средином недеље бити одржан још један састанак на коме ће бити поново разматрана епидемиолошка ситуација.

– Дом здравља у Борчи ће почети да ради током априла – одговорио је Весић на питање мештана тог насеља и додао да ће поред новог дома здравља бити изграђен и вртић.

Канализација у насељима на левој обали Дунава биће према његовим речима завршена у наредне две године.

Проблем са дивљим депонијама у Београду ускоро би могао да буде решен.

– Тражимо измену Закон о просторном планирању и убудуће ниједан инвеститор неће моћи да добије употребну дозволу ако не докаже да је отпад предао на депонију за гађевински отпад – рекао је Весић.

Враћање предратне фонтане на Теразије није могуће због фреквенције саобраћаја, а орлови ће на куполе Старог двора бити враћени током предстојеће реконструкције, гласио је одговор једном Београђанину.

Весић је најавио и реновирање Каленић и Бајлонијеве пијаце испод које ће бити направљена и велика гаража са око хиљаду паркинг места.

– Ради се на томе да Лазаревац и Младеновац добију фабрику – рекао је Весић и додао да се преговара да велики светски произвођач сокова отвори погон у Гроцкој.

Извор: Курир.рс

Ознаке