Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Његове речи су растужиле целу Србију!

Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће поводом смрти сликара Милоша Шобајића. Он је истакао да ће његове слике остати покољењима као сведочанство историје, али и путоказ пун вере

– Са великом тугом сам примио вест о смрти Милоша Шобајића, једног од највећих сликара нашег доба који је својим ликовним изразом обогатио, узбуркао и умногоме променио уметничку сцену Европе и света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Деценијама су његова визионарска дела представљала огледало цивилизације и времена у којем живимо, а монументална платна су непоколебљиво, неуморно, чак пркосно приказивала све наше страхове, прикривена и огољена зла и лицемерје данашњег света, изгубљеност човека у мору савременог ништавила, али увек и вечито стремљење човека да у мраку пронађе светло, у страху храброст, а у празнини – пуноћу живота.

Током деценија, Милош је својим сликама указивао на најскривеније вредности за које се вреди борити и због којих треба устрајати на претешком путу људског постојања који одувек обилује изазовима. Свако његово дело представљало је путоказ ка светлу и степеник ка коначној узвишености на којој је видео човека, као једину и централну вредност цивилизације.

Његове слике, као печати прошлости, садашњости и будућности, остају покољењима као сведочанство историје, али и путоказ пун вере и наде да ће људи ипак поново ставити живот на највиши пиједестал вредности.

– Још једном изражавам најдубље саучешће породици пријатељима и поштоваоцима Милошеве уметности – пише на Инстаграм налогу председника Вучића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс