Спорт

Тениски свет у неверици! ШОКАНТНА ОДЛУКА НАДАЛА! Повлачим се!

Шпански тенисер Рафаел Надал одлучио је да заврши сезону!

Неочекивана одлука Рафаела Надала запањила је тениски свет!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главни разлог што сјајног Шпанца неће бити до краја године је повреда стопала.

– Поздрав свима, желео сам да вас обавестим да нажалост морам да завршим сезону 2021. Искрено, годину дана патим много више него што бих требао због ноге и потребно ми је мало времена. Након што сам о томе разговарао са тимом и породицом, ова одлука је донета и мислим да је то прави пут! Покушамо да се добро опоравим!

Годину дана сам пропустио ствари које су ми много важне, попут Вимблдона, попут Олимпијских игара, УС Опен сада, као и многе друге догађаје који су ми такође важни и с обзиром на чињеницу да током последње године нисам имао способност да тренирам, припремам се и такмичим на начин на који то заиста волим да радим, јер на крају долазим до закључка да ми је потребно време за опоравак.

Мењање низа ствари у покушају да се схвати каква ситуација са стопалом у последње време није нова повреда, то је повреда коју имам од 2005. године и која ме није спречила да током свих ових година развијем своју спортску каријеру . Ако је истина да већ неко време не идем како би требало, како бисмо сви желели, време је за доношење одлука! Потражићу мало другачију врсту лечења како би пронашао решење за овај проблем или бар побољшао, како би наставио да имам могућност игре за наредних неколико година.

Ја ћу са највећим ентузијазмом да учиним све што је потребно да се повратим најбољи могући начин и да наставим да се борим за ствари које ме заиста мотивишу и ствари које сам радио свих ових година.

Уверен сам да ћу се уз очигледно веома важне свакодневне напоре постићи циљ. Потрудићу се колико могу да то остварим. Хвала вам унапред на свој подршци, разумевању и свим вашим изразима наклоности који су веома важни и још важнији у тешким временима попут ових! Обећавам вам да ћу се потрудити да наставим да уживам у овом спорту још неко време. Велики загрљај свима -поручио је Рафаел Надал!

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс