Србија

„МАТЕЈ ЈЕ ТРИ ПУТА ЗАУСТАВЉАО ТАКСИ“ Ненад Периш има сумњу: Мој син је сусрео неког доле код Саве, а онда…

– За ових месец дана кроз главу ми је прошло много тога. Безброј питања, могућности, реконструкције те вечери. Ал на крају свега, највеће питање је: “Где се налази Матеј?” – Овако за “Блиц” започиње своју исповест Ненад Периш, отац несталог младића Матеја из Сплита који је пре тачно месец дана мистериозно нестао у центру Београда. Кобне ноћи Матеј је изашао са пријатељима у провод у клуб “Готик” када је из идаље непознатих разлога око 1.40 сати изашао из клуба и трчећи се упутио ка Променади.

Од тада па до данас, тачно месец дана о случају Матејевог нестанка појавиле су се бројне информације. Махом нагађања, а од Матеја ни трага ни гласа. Полиција свакодневно претражује терен, покушава да дође до нових сазнања који ће окрити шта се кобне ноћи догодило. А Матејева породица чека…Чека да сазна где је Матеј.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НЕИЗВЕСНОСТ

– Месец дана сам у неизвесности у чекању одговора где је Матеј. Како време пролази тако је неизвесност све већа. Али не губим наду и надам се да ћемо га пронаћи живог колико год шанса за то делује мања. Докле год ме нешто не увери у супротно ја ћу се надати – прича Матејев отац Ненад.

Ненад Периш налази се у Београду од 2. јануара, када је из Сплита дошао како би помогао у потрази. Од тада он је смештен код пријатеља и чека…

– Окружен сам њима. Они ми помажу и уз мене су. Нисам желео никог доводити од чланова моје породице, мислим да је довољно да ја будем ту. Покушавам помоћи истражитељима полиције, ту сам за њих – каже он.

Како каже, Матејеве сестре га зову сваки дан неколико пута.

– Трудим се да се брину око својих проблема, да размишљају о другим стварима, али не. Оне чекају свог брата – додаје Периш.

ЗАУСТАВЉАО ТАКСИ ТРИ ПУТА

Према његовим речима, већину информација које се пласирају не чита, а не би волео, додаје он, да људи на случају његовог сина “праве причу”. На питање да ли је за ових месец дана спавао, каже: “Пробудим се током ноћи, па размишљам”.

– Све ово време ми кроз главу пролази много тога. Реконструкција самог догађаја, од изласка из “Готика” доласка до реке. Заустављања таксија. Он је такси три пута заустављао. Размишљам и о могућности да је сусрео неког доле код Саве. На крају свега највеће питање је где се налази Матеј – каже он са тескобом у гласу и додаје да није успео много тога да одговори сам себи.

– Видео снимци су проблематични, јер немају добру резолуцију. Питао сам да се софтерски прочисте те слике, јер мислим да ту постоји одговор. И Велико ратно острво где је последњи пут уочен сигнал мобилног… Је л Матеј био тамо? Ово је компликован случај, много питања и одговора, још је укључено и много емоција – прича Матејев отац.

Поново, Периш наглашава, да он није важан, већ његов син.

– Мени је Бог дао да мам сина и ја морам урадити све да дођем до њега, да га вратим. Ја њега волим неизмерно, а очекујем да да је жив и то ми даје снагу. Само да га пронађемо – додаје он.

Подсетимо, Матејеви пријатељи су 31. децембра пријавили да је претходне ноћи нестао из клуба Готик у Бетон хали у Београду.

Најважнији траг су дали снимци са сигурностних камера на којима је забележено кретање младића по изласку из клуба, а којима је утврђена рута којом је Матеј ишао, са ким је био у контакту на улици и колико му је требало времена да дође од Бетон хале до места на Савској променади где му се на обали губи траг. Пријатељи несталог младића до сада су више пута саслушавани, а истрази његовог нестанка прикључили су се и Интерпол и МУП Хрватске.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРАСЕ КРЕТАЊА МАТЕЈА ПЕРИШЕ

*01.43 – Матеј напушта “Готик” и креће из Бетон хале

*01.44 – Матеј наставља кретање ка Карађорђевој улици

*01.45 – Матеј наставља кретање ка Бранковом мосту

*01.46 – Матеј пролази испод Бранковог моста, а на углу Карађорђеве и Црногорске улице зауставља такси

*01.47 – Матеј из Карађорђеве улице улази у Травничку

*01.47 – Матеј трчи Травничком улицом у правцу реке Саве

*01.50 – Матеј трчи и долази до ресторана “Саванова” на променади

*01.51 – Матеј трчи око ресторана, па се спушта до воде

*02.03 – Ухваћен сигнал мобилног телефона, који је у Сави

*02.05 – Објекат који се креће Савом подудара се с Матејевим кретањем

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс