Спорт

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Огласио се премијер Шпаније и Ђоковићу послао поруку која мења СВЕ

Пре неколико дана мастерс у Мадриду започео је промоцију овогодишњег турнира и то са ликом најбољег тенисера света Новака Ђоковића на постерима и билбордима.

Многима је то био знак да ће Новак заиграти у престоници Шпаније, ипак, све врло лако може да се промени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Турнир је на програму од 26. априла до 8. маја, а према последњим информацијама, моћи ће да учествују само вакцинисани тенисери, што није случај са Ђоковићем.

Наводно АТП Мадрид жели да изврши притисак на шпанске власти и надлежне органе како би створили ситуацију у којој би Ђоковић могао да се надмеће у главном граду Шпаније, па је цела престоница у знаку светског броја 1.

Градоначелник Мадрида Хозе Луис Мартинез-Алмеида пружа пуну подршку Ђоковићу.

– Нико од нас не сумња у светског броја један. Новак има своје врлине као спортиста и ако буде могао да игра биће дочекан са највећим задовољством, као најбољи на свету – рекао је Алмеида након што је Новак депортован из Аустралије.

Али, убрзо се огласио и премијер Шпаније Педро Санчез и изнео јасан став.
– Српска тениска звезда Новак Ђоковиц́ мора да се придржава здравствених правила Шпаније да би могао да се такмичи на турниру у Мадриду које почиње крајем априла – јасан је Санчез.

Тешко је у овом тренутку предвидети хоћемо ли Новака гледати у Шпанији, али извесно је да ће учествовати на турниру у Дубаију који почиње 21. фебруара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс