Србија

КАДИРОВ ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИМА! Браћо, нећемо вам ово заборавити!

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров, чије се трупе на страни Владимира Путина боре у Украјини, захвалио се Србији што није увела санкције Руској Федерацији.

Он је је у интервјуу Танјуг истакао да Русија и он лично никада неће заборавити да Србија, једина уз Белорусију, није увела санкције и посебно се захвалио председнику Србије Александру Вучићу на политици мира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председник Србије Александар Вучич и председник Белорусије Александар Лукашенко пример су несебичног служења својој отаџбини. Они су национални лидери и истинске патриоте својих земаља, који се у својој унутрашњој и спољној политици руководе интересима сопственог народа, а не санкцијском психозом англо-саксонског света. Наше земље повезују многовековне братске везе пријатељства и сарадње у свим сферама живота. Веома ми је драго да политика коју спроводе српске и белоруске власти, не обазируци се на агресивни спољни притисак, доприноси јачању мира и слоге између наших држава. Русија ни у једном тренутку није заборављала добра дела! Нећемо заборавити ни ми, браћо – навео је Кадиров.

Порука Муслиманима у Србији

Кадиров је послао поруку муслиманима који живе у Србији.

– Са великим задовољством преносим топле поздраве у своје и у име целог братског чеченског народа свим муслиманима у Србији. Желим им миран и успешан живот за добробит целе Србије. Памтимо и захвални смо српским муслиманима и свим Србима на спровођењу догађаја у знак сећања на нашег првог председника, хероја Русије Ахмат-Хаџија Кадирова. Прошле године је ова земља била и домаћин међународног округлог стола посвећеног 70. годишњици Ахмат-Хаџија. Прошлог лета су ми се становници Рашке области у Србији обратили са молбом о изградњи школе за хафизе у Новом Пазару. Између Србије и Чеченске Републике у саставу Русије, успостављене су топле пријатељске везе које намеравамо да активно развијамо у корист Србије и наше велике отаџбине – Русије – закључио је Кадиров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс